אורז הוא המאכל האהוב עלי.
תנו לי אורז אדום, אורז לבן, אורז בטעמים, הכל הולך.
לפני שנים אבא של חברה שלי הלך לדיאטיקנית בשביל שתגיד לו מה לא לאכול,
כי אם היא תגיד אולי זה יעזור. אחרי שגמרה להגיד לו מה לא לאכול לארוחת בוקר,
אמרה לו, בצהריים אתה צריך לאכול כף אורז,
אין בעיה אמר לה, אני אוכל אורז עם כף.
כן. גם אני מסוגלת לאכול אורז עם כף.
לכבוד ט"ו בשבט, החלטתי לשדרג את האורז ולהכין אותו עם פירות יבשים.
לא, זה לא טנזיה, זה דומה אבל לא.
כי בשביל להכין טנזיה מטגנים בצל, מוסיפים פירות יבשים וגם פלפל ומלח.
אני לא טיגנתי בצל, מכל טוב פירות היבשים שמתי בסיר, תוכלו לראות בעצמכם.
אגוזים, ואגוזים ברזילאים, שקדים, משמשים, חמוציות, צימוקים ואפילו קצת שומשום.
הוספתי סוכר, קינמון, סוכר, מים ובשלתי לאט לאט.
תוכלו לראות כאן בדיוק איך הכנתי:
הוספתי גם שזיפים שחורים
שנתנו מתיקות נפלאה לפירות היבשים
וגם צבעו את הכל בצבע חום נפלא.
השומשום גם הוסיף טעם.
יצאה מנה של פירות יבשים מקורמלים נהדרת!
בדרך כלל מפזרים את הפירות על האורז מלמעלה.
אני חילקתי את האורז לשניים.
חצי "נקי" על הצלחת ואת החצי השני עירבבתי עם הפירות היבשים
הנחתי שכבה נוספת על שכבת האורז.
האורז מתערבב עם השקדים, הצימוקים,
המלוח עם המתוק מתערבבים ויש לכם מנה משובחת של טעמים.
לעוד מתכונים של ט"ו בשבט רק לחצו כאן – מתכונים לט"ו בשבט
מכיוון שאורז הוא המאכל האהוב עלי תוכלו למצוא עוד מתכונים עם אורז פה –
מתכונים עם אורז
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אורז עם פירות יבשים מקורמלים
אורז עם פירות יבשים מקורמלים
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות אורז
- 4 כוסות מים
- 4 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות פירות יבשים מכל הסוגים
- רבע כוס שומשום
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 מקל וניל
- 1 מקל קינמון
Instructions
הכנת הפירות היבשים
- אתם יכולים להשתמש בפירות יבשים מכל הסוגים: פירות יבשים מכל הסוגים: אגוזים, שקדים, שזיפים חתוכים לפרוסות, צימוקים, חמוציות, אגוזים ברזילאים
- ראשית שמים את כל הפירות היבשים בסיר עם סוכר, קינמון ווניל
- מפזרים סוכר מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה
- לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שעה וחציעד שהמים נהפכים לנוזל כהה.
מכינים אורז:
- בסיר שמים אורז, מים, שמן, מלח ומביאים לרתיחה
- לאחר שהמים רתחו, להנמיך האש ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה עד שהמים נספגים באורז ונוצרים חורים
- מורידים מהאש, פותחים את הסיר שמים מגבת מטבח, מכסים את הסירונותנים לאדים להספג במגבת ולגרום לאורז להיות אחד-אחד.
הגשת המנה:
- מחלקים את האורז לשניים – חצי מערבבים עם הפירות היבשיםומניחים על גבי שכבת אורז לבנה. טעים טעים!
