עוגת סולת פרווה בחושה מכירים אותה בשמות רבים.
הטריפוליטיאים קוראים לה – ספרה – safra
התורכים קוראים לה – טיפישטי
הבולגרים קוראים לה – רוונה – Revane
הסלוניקאים קוראים לה – שמלי – shamali
קוראים לה גם – בסבוסה
בקיצור, המון שמות ועוגה חלומית אחת,
עוגת סולת טבולה בסירופ סוכר משגע!
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
את עוגת הסולת מכינים כעוגה בחושה,
והיא רכה רכה ונמסה בפה כמו עננים.
הסירופ מרטיב את העוגה כמובן
ותנו לסירופ לעמוד עם העוגה כמה שעות,
הסולת סופגת את טעם הסירופ, עוגת סולת מושלמת!
את השקדים על העוגה פיזרתי אחרי האפייה.
חתכתי את העוגה, פיזרתי שקדים
יצקתי סירופ סוכר ונתתי לה לעמוד. כל ביס חלומי.

תבנית אמייל עגולה קוטר 28
תבנית אמייל עגולה קוטר 28
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו7 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לראש השנה
מתכונים לראש השנה
הכי אני אוהבת לקבל מכן תמונות שהמתכון הצליח
תודה גל ואירית.
בחג האחרון קיבלתי תמונה נוספת – תודה!

מתכונים רבים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

עוגת סולת פרווה בחושה
סוויט טיפ:
הכמות מתאימה לתבנית פיירקס מרובעת גדולה,
tu תבנית חד פעמית 25/32
או תבנית 26 עגולה
מה צריך בשביל עוגת סולת פרווה בחושה?
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כוסות סולת
1 כוס שמן
חצי כוס קמח תופח
חצי כוס מיץ תפוזים
לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מקל וניל – אם יש או 1 שקית סוכר וניל
כפית לימון סחוט
איך מכינים עוגת סולת פרווה בחושה?
שמים במיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים לקצף בהיר ונפוח.
מקציפים כחמש עד שבע דקות לפחות עד שהקצף תופח ובהיר.
מקציפים על מהירות גבוהה.
לאחר שהקצף תפח מנמיכים את המהירות ויוצקים את השמן.
מוסיפים את הסולת והקמח ומערבבים שוב במהירות איטית.
מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים שוב וזהו.
משמנים תבנית ויוצקים את הבלילה לתבנית.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את עוגת הסולת
ואופים כארבעים דקות עד חמישים, עד שהעוגה משחימה מעל.
בינתיים מכינים את הסירופ
שמים בסיר את הסוכר, המים והלימון אם יש מקל וניל אפשר להוסיף
ואחרי הרתיחה להוציא.
אחרי הרתיחה להרתיח מספר דקות נוספות ולכבות את האש.
מקררים את הסירופ.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, פורסים אותה ומקשטים בחצאי שקדים.
יוצקים את סירופ הסוכר לאט לאט על כל העוגה.
ונותנים לעוגה לנוח לספוג את הטעמים.
אחת העוגות השוות עם קפה או תה ליד.
שיהיה חג טעים!
