מתכון לעוגת טרס לצ'ס.
עוגת טרס לצ'ס טעמתי בפעם הראשונה כשנסעתי לבקר את בתי הצעירה,
בטיול אחרי צבא באמריקה הלטינית. באחד מבתי הקפה הגישו לי את העוגה,
בביס הראשון התאהבתי. עוגה עסיסית ורטובה בטעמי ריבת חלב.
התרגום המילולי מספרדית, עוגת טרס לצ'ס היא עוגת שלושת החלבים.
עוגת טורט שלאחר האפייה, יוצקים עליה שלוש סוגי חלב.
אני ויתרתי על הרעיון של עוגת הספוג, הכנתי עוגה בחושה,
ואלוהים איזה עוגה הורסת יצאה!
הכנתי לכם סרטון קצר, בואו תראו איך הכנתי את העוגה.
ואין מאושרת ממני להוסיף את התמונות שלכם
ואת ההודעות שאתם שולחים לי – בבקשה
ככה נראית העוגה לפני שנכנסה לתנור
בזמן שהעוגה נאפית, מכינים את תערובת שלושת החלבים,
כשהעוגה יוצאת מהתנור, מחוררים אותה עם שיפוד עץ.
כשהעוגה חמה, יוצקים עליה בעדינות
את תערובת שלושת החלבים.
השוס העיקרי, אחרי שהרטבתי את העוגה עם שלושת החלבים,
שום נוזל לא נזל מהתבנית.

העוגה לאחר שהורטבה בשלושת החלבים
תראו איך העוגה עומדת יציבה ונקייה
בתוך התבנית למרות שהיא כולה רטובה משלושת החלבים.
תראו את הגובה של העוגה הבחושה שלי. חלום!
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו9 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מתנה מתוקה ונפלאה חדשה בחנות
רוצים מתכונים נוספים לעוגות בחושות?
תמצאו כאן – מתכונים לעוגות בחושות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לעוגת טרס לצ'ס
סוויט טיפ:
המתכון מתאים לתבנית מס' 24
מה צריך לעוגת טרס לצ'ס?
5 ביצים
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
כוס וחצי קמח תופח
לציפוי
250 מל' – שמנת מתוקה להקפצה – 1 קופה
397 גרם – חלב מרוכז – קופסה
כוס חלב 1
לקישוט
1 שמנת מתוקה
3 כפיות סוכר
לזיגוג מעל
1 כף ריבת חלב
1 כף שמנת מתוקה
איך מכינים טרס לצ'ס?
שמים במיקסר את הביצים, סוכר וסוכר וניל ומקציפים לקצף בהיר ותפוח.
מוסיפים את הקמח ומערבבים.
מעבירים לתבנית בינונית ותנור שחומם מראש ל – 180 מעלות
מכניסים את העוגה ואופים כארבעים דקות עד חמישים עד שהעוגה מזהיבה.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי של החלב
בקערה אחת מערבבים את החלב, שמנת מתוקה וחלב מרוכז לבלילה אחידה.
כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור,
מחוררים את העוגה עם קיסם וכשהעוגה חמה,
יוצקים על העוגה את כל החלב.
שמים במקרר ל-4-5 שעות לפחות, שהרוטב יספג היטב בעוגה.
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ומצפים מעל.
מערבבים ריבת חלב עם השמנת מתוקה לעיסה נוזלית ומעטרים על הקצפת.
יופי של עוגה! תהנו!


