לביבות סלק וקישואים צמחוניות מעולות, כמו כל הדברים הכנתי כי היה לי המון סלק במקרר.
מודה, שבועות הזה הוציא ממנו המון יצירתיות וככה היה גם עם הסלק.
אצלנו מאד אוהבים סלק ובמיוחד את הסלק הכי פשוט והכי טעים – מתכון לסלט סלק אדום מבושל.
אבל כמה סלט סלק אפשר להכין? מכיוון שהייתי בשוונג של הכנת לביבות, החלטתי להכין לביבות עם סלק, מה יכול להיות רע? נו-נו, לא רק שלא יצא רע, הן יצאו טעימות אש!
אני הוספתי לתערובת קישואים ובצל, הכל טחון וקצוץ כמובן.
אני השתמשתי בסלק כשהוא חי. לא בישלתי לפני, לא חליטה, כלום. טחנתי, ערבבתי עם הירקות והמשכתי להכין לביבות.
בגלל שאני מכירה את עמי, הכנתי גם בגירסת אפייה וגם יצאו מעולות.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
תוכלו לראות בלייב את הלביבות הסלק
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן30 – מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים מתכונים ללביבות?
מבחר מתכונים כאן – מתכונים ללביבות

לעוד מתכונים טעימים עם סלק
מתכונים עם סלק טעימים
מחפשים עוד מתכונים לחנוכה?
מתכונים לחנוכה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לביבות סלק וקישואים צמחוניות מעולות
לביבות סלק וקישואים צמחוניות מעולות
סוויט דוליIngredients
- 2 קישואים
- 1 סלק
- 1 בצל
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח רגיל
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
Instructions
- שוטפים את הירקות, מכניסים הכל למעבד מזון או מגרדים על פומפיה לתערובת דקה.
- כן כן משאירים את הסלק חי ללא בישול.
- מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומערבבים.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים
- מוסיפים את הקמח ומערבבים.
- וצרים לביבות.
גירסת טיגון:
- יוצקים על מחבת מעט שמן, כשהשמן חם מטגנים את הלביבות משני הצדדים.
גירסת אפייה:
- מניחים על תבנית נייר אפיה ומשמנים קלות עם שמן יוצרים לביבות ושמים על התבנית לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלביבות ואופים כחצי שעה עד שהלביבות משחימות.
- בתיאבון!
מה צריך ללביבות סלק וקישואים צמחוניות מעולות?
2 קישואים
1 סלק גדול
1 בצל
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה
2 כפות קמח רגיל
גירסה טבעונית
במקום הביצה – 2 כפות טחינה
איך מכינים לביבות סלק וקישואים צמחוניות מעולות?
שוטפים את הירקות, מכניסים הכל למעבד מזון או מגרדים על פומפיה לתערובת דקה.
כן כן משאירים את הסלק חי ללא בישול.
מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומערבבים.
מוסיפים את הביצה ומערבבים
מוסיפים את הקמח ומערבבים.
יוצרים לביבות.
גירסת טיגון:
יוצקים על מחבת מעט שמן, כשהשמן חם מטגנים את הלביבות משני הצדדים.
גירסת אפייה:
מניחים על תבנית נייר אפיה ומשמנים קלות עם שמן
יוצרים לביבות ושמים על התבנית
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלביבות
ואופים כחצי שעה עד שהלביבות משחימות.
בתיאבון!