אנטריקוט בתנור עם תפוחי אדמה זהו תבשיל של ארוחה שלמה וחגיגית וטעימה כל כך!
בפעם הקודמת הכנו ביחד מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי שהכנתו לקחה כשלוש שעות.
היום יש לי בשבילכם מתכון לאנטריקוט בתנור שכעבור כשעה יהיה מוכן.
שמים את האנטריקוט בתנור, מתחת לבשר שמים תבנית עם תפוחי אדמה, רוטב האנטריקוט מטפטף לו לתוך התבנית עם תפוחי האדמה והכל מתבשל ביחד, שעה בתנור ויש לכם ארוחה מוש-מושלמת.
הבשר רך ועסיסי, תפוחי אדמה שחומים, תענוג.
הכנתי לכם סרטון כדי שתוכלו לראות איך בדיוק הכנו
אנטריקוט הוא בשר איכותי המשולב בו שומן, מיועד לצליה. בדרך כלל אנחנו אוכלים את האנטריקוט בצורת סטקים על האש כי הבשר נעשה די מהר.
ניתן להכין את האנטריקוט גם בצורת גוש בשר אולם ההכנה שלו שונה.
כשאתם הולכים לסופר, או לקצביה, תבקשו נתח בשר אנטריקוט, קילו לכחמישה אנשים.
לפני העשייה, מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני, שיהיה בטמפרטורת החדר ומתחילים לעבוד איתו.
ראשית, מעסים את הבשר עם מלח ופלפל שחור מסביב.
תוכלו לראות בסרטון שהאיש שם על הבשר כמות נדיבה של פלפל, אין חשש, זה לא חודר לבשר זה נותן את הטעמים.
להכין את האנטריקוט יחד עם תפוחי אדמה סוגר את הפינה לארוחה שלמה.
מכינים תבנית עם תפוחי האדמה מתובלים ושמים בתנור, מניחים רשת ועליה מניחים את בשר האנטריקוט לצריבה בחום גבוה של רבע שעה.

אחרי רבע שעה, מוציאים את הבשר, עוטפים בנייר אפייה, עוטפים שוב נייר כסף,
מחוררים מעט חורים בתחתית ומכניסים שוב לתנור לעוד כשעה.
ככה הבשר גם שומר על עסיסיותו בזמן הצליה וגם מטפטף נוזלים
שעושים את תפוחי האדמה פריכים וטעימים ויש לנו מנה נהדרת.
מוציאים את הבשר מהתנור, נותנים לו לנוח קצת ורק אחרי זה פורסים אותו.
אם הבשר ורוד מדי לטעמכם, תכניסו לתנור לעוד עשר דקות אבל תיזהרו לא ליבש אותו.
בואו תראו באינסטוש את הבשר בלייב
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו39 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

אנטריקוט חלום
![]()
אנטריקוט בתנור עם תפוחי אדמה
סוויט דוליIngredients
- 2 ק"ג בשר אנטריקוט
- רבע כוס שמן זית
- 2 כפות מלח גס
- 2 כפות פלפל שחור גרוס
- 1 כף פלפל שחור טחון
- 10 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
- רבע כוס שמן זית
- כף מלח
- כף תבלין פרגיות
Instructions
- משאירים את הבשר בטמפרטורת החדר כחצי שעה
- מעסים את הבשר עם השמן הזית
- מפזרים עליו את המלח והפלפל השחור ומעסים את התבלינים לתוך הבשר
- מחממים את התנור מראש ל - 250 מעלות
- בינתיים, מקלפים את תפוחי האדמה ושמים בתבנית
- מוסיפים שמן זית, מלח ותבלינים ומורחים היטב את תפוחי האדמה
- שמים את הבשר לצריבה על רשת ותבנית תפוחי האדמה מתחת
- צורבים את הבשר בחום של 250 כרבע שעה
- אחרי רבע שעה הופכים לצד השני
- אחרי רבע שעה נוספת, מוציאים את הבשר מהתנור, עוטפים אותו בנייר אפייה
- מעל נייר האפייה עוטפים בנייר אלומיניום, סוגרים היטב את הניירות
- מורידים את חום התנור ל - 180 מעלות לשעה ומכניסים את הבשר לתנור שוב על הרשת עטוף
- תנו לבשר שעה בתנור. אחרי כשעה תוציאו את הבשר בתנור
- תנו לבשר כעשר דקות לעמוד לפני שתפרסו אותו
