לביבות ירק אפויות בתנור הן לביבות ירקות נהדרות שהכנתי לכם במיוחד לכבוד נר ראשון של חנוכה, להדלקת נרות.
מחר הדלקת נר ראשון של חנוכה ואתם תפוצצו את השולחן עם לביבות מכל הטעמים, קבלו את לביבות הירק אפויות בתנור, שמנמנות ויפות, עם טריק חדש שלמדתי מחברה שלי שהכינה את הלביבות.
בואו תראו איך הכנו את הלביבות באינסטגרם שלי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
התחלתי להכין לביבות ירק וכבר עמדתי לטגן כשחברתי הגיע אלי לביקור.
"בואי אני אכין לך את הלביבות כמו שאמא שלי היתה עושה"
חוץ מהמתכון השונה היא גם הכינה את הלביבות בצורה שונה. אני את הלביבות מכינה תמיד עגולות, שרה הכינה אותן בצורה אליפסית שמנמנות למדי.
מחפשים עוד מתכונים לחנוכה?
מתכונים לחנוכה
—————————————————————
מחבת פנקייקים מושלם
בזמן שהכנו את הלביבות, שלחתי יד לקחת פרורי לחם
"לא-לא, אני שמה סולת בלביבות"
"סולת??"
"כן-כן ככה אמא שלי היתה עושה וככה אני עושה"
וככה עשינו. אחרי שאתם שמים את הסולת בלביבות,
תנו לבלילה לנוח כעשר דקות שהסולת ייספג בבלילה
וככה הלביבות שלכם יצאו תפוחות ושמנמנות.
החברה שלי שמה בבלילה שמן, לא שימנו את התבנית ואפינו את הלביבות כמו שהן.
אני חושבת שזה מה שיצר את המעטפת הפריכה מבחוץ.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו59 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
גירסה טבעונית – ללא ביצים
יש להחליף את הביצה ברבע כוס טחינה
לביבות ירק אפויות בתנור
לביבות ירק אפויות בתנור
סוויט דוליIngredients
- 2 קישואים
- 2 גזר
- 1 בצל
- 1 תפוח אדמה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס סולת
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
Instructions
- שוטפים את הירקות, מכניסים הכל למעבד מזון או מגרדים על פומפיה לתערובת דקה.
- מוסיפים את המלח והפלפל השחור, ביצה, שמן ומערבבים הכל ביחד. מוסיפים את הסולת ומערבבים ומניחים לבלילה לעמוד כעשר דקות. אם הבלילה של הירקות דלילה תוסיפו עוד קצת סולת על מנת שהלביבות יהיו מוצקות.
- מחממים תנור ל – 180 מעלות ומסדרים את הלביבות בתבנית. לתנור החם מכניסים את התבנית ואופים כחצי שעה עד שהן משחימות. ניתן להפוך אותם לצד השני ולאפות עוד חמש-עשר דקות.
- אתם תהנו כל כך!
- לגירסה טבעונית במקום הביצה יש להוסיף רבע כוס טחינה
