מניפות בורקס גבינה מעלי פילו אלה עלי פילו ממולאים בתערובת גבינות, מניפות פריכות שכל ביס שלהם מתפצח בפה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
השבוע כשביקרתי את אמא שלי בדיור המוגן שהיא גרה בו, היתה "הפעלה", כמו שאני קוראת לזה. הדיירים יושבים בעיגול והמדריכה שואלת אותם שאלות.
הפעם הנושא היה תבשילים, למשל שאלה אותם איזה מאכל אתם מכירים באות מ? אחת הדיירות אמרה מרק. ככה המשיכה עם הדיירים את המשחק.
"מאכל באות ב מכירים?" היתה דממה, אני דווקא חשבתי על "בייגלה" ואז אמא שלי אמרה "בורקס" – אויש כמה התרגשתי! בימים טרופים אלה היא לא תמיד זוכרת ופתאם נזכרה בבורקס.
אז כן, אמא שלי היתה מלכת הבורקס והכינה אותם בעיניים עצומות.בואו נחגוג עם מניפות בורקס עם גבינות טעים במיוחד.
כדי שתראו איך הכנתי את הבורקס בצורת מניפה הכנתי לכם סרטון
אחרי שהכנתי את המניפות
סידרתי בתבנית עגולה אחד אחרי השני

אתם יכולים להגיש עם קערת צזיקי
או עם שמנת חמוצה או יוגורט – יעופו על זה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו65 כאן- מתכונים לווטצא'פ
כשצילמתי את הבורקס הנכד שלי היה אצלי
הוא היה "עוזר צלם" , עזר לי להחזיק את התפאורה
וגם הזיז כל פעם את הדברים על הסט,
פעם את העגבניות, פעם את הבורקס
אז הנה היד שלו גם בתמונה.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים ללחם? בבקשה
מתכונים ללחם ולחמניות
מבצע התבניות נמשך!
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מגישים את הבורקס חם, סלט ליד
בואו תלמדו גם
איך מכינים ביצים קשות חומות חמינדוס
מניפות בורקס גבינות מעלי פילו
מניפות בורקס גבינות מעלי פילו
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילת עלי פילו שימרית
- 200 גרם גבינה מלוחה
- 2 כפות גבינה לבנה
- 2 ביצה
- 2 כפות שומשום
Instructions
- פותחים את עלי הפילו על משטח העבודה ומשאירים דף אחד לעבודה
- מכינים תערובת גבינות מהגבינה המלוחה, הגבינה הלבנה, מוסיפים ביצה אחת ומערבבים הכל ביחד
- מערבבים לבלילה אחידה את התערובת
- משמנים דף פילו ומורחים שכבה דקה של גבינה על מחצית מהדף
- את החצי השני מכסים על הגבינה ומהדקים היטב
- חותכים את המלבן לשלושה חלקים וכל חלק מכווצים למניפות
- אפשר להשתמש בדף אחד או שניים אבל התהליך הוא אותו דבר
- משמנים את הדף, מורחים שכבת גבינה, מכסים עם החצי השני של דף הפילו
- מהדקים היטב, חותכים לשלוש ומכווצים למניפה
- משמנים תבנית אפייה ומעבירים את המניפות לתבנית בצורת פרח
- ככה מסדרים את כל המניפות בתבנית
- את הביצה הנוספת טורפים ומצפים את הבורקס עם ביצה טרופה היטב מכל הצדדים
- מפזרים שומשום מעל
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הבורקס ואופים כשלושים דקות עד שעלי הפילו משחימים
- מוציאים מוסיפים סלט וביצים קשות ויש לכם ארוחה נפלאה. בתיאבון.
