תפוחי אדמה ממולאים גבינות ומנגולד, מנה צמחונית משגעת בטעמה! מכינים את תפוחי האדמה בתנור – מנה נפלאה לכל ארוחה.
הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי
טעים באינסטגרם שלי. בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
יום תשעה באב הוא היום העצוב ביותר בלוח השנה היהודי. ביום זה אנו מתאבלים על חורבן בית המקדש הראשון והשני. בתשעת הימים הראשונים של חודש אב, נמנעים הרבה אנשים מלאכול בשר, אבל אל תדאגו רעבים אצלי לא תישארו!
הכנתי לכם מנה צמחונית נהדרת – טעימה שמתאימה לתשעת הימים.
יש אצלנו ילדים שהם מכורים לתפוחי אדמה. הבן של אחותי למשל, מרוב אהבה לתפוחי אדמה בכל צורה, יכול לאכול כל יום סיר תפוחי אדמה.
הפעם מילאתי תפוחי אדמה אם גבינות ומנגולד – ויצאו נהדרים!
כדי שתפוחי האדמה יהיו ממש רכים, בישלתי אותם קודם חצי בישול. שלא יהיו סמרטוטים, אבל רכים שאפשר לעבוד איתם.
כדי ללכת על הצד הבטוח, מילאתי חלק מתפוחי האדמה רק עם מלית גבינות וחלק הוספתי מנגולד – שאני פשוט משתגעת על המנגולד – ולדעתי זה הקפיץ את המנה.
תראו את הביס המושלם עם המנגולד.
פיזרתי מעל גבינה צהובה
ואם תגישו את זה המנה ישר מהתנור
החגיגה עם הגבינה הצהובה תהייה מושלמת.
אמרתי לכם, חלק עם מלית גבינות
מחפשים עוד מתכונים לסלטים? בבקשה לחצו כאן
מתכונים לסלטים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן91– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
הנה תפוח אדמה שממולא עם גבינות ומנגולד
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מנה צמחונית משגעת!
תפוחי אדמה ממולאים גבינות ומנגולד
תפוחי אדמה ממולאים גבינות ומנגולד
סוויט דוליIngredients
- 6 תפוחי אדמה
- 3 כפות שמן זית
- 1 ביצה
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 100 גרם גבינה מלוחה
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 200 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 4 עלי מנגולד
Instructions
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים.
- מבשלים כחצי שעה עד שהם מתרככים אולם לא מתפוררים
- המים החמים ומקררים את תפוחי האדמה
- חוצים את תפוחי האדמה לשניים
- עם כפית מרוקנים את פנים תפוחי האדמה
- מניחים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה
- מזליפים על תפוחי האדמה מעט שמן זית
- מכינים את המלית, מערבבים ביחד גבינה צהובה עם גבינת מוצרלה וגבינה מלוחה
- וחצי מכמות הגבינה הלבנה שמים בקערה, את החצי השני נערבב עם המנגולד
- מוסיפים ביצה מלח ופלפל ומערבבים לבלילה אחידה
- את עלי המנגולד קוצצים דק דק ומערבבים עם גבינה לבנה ושמים בצד
- מתחילים למלא את מחצית מכמות תפוחי האדמה עם תערובת הגבינות
- את יתר התערובת מערבבים עם הגבינה והמנגולד
- ממלאים את מחצית השנייה עם הגבינה והמנגולד
- מפזרים על תפוחי האדמה למעלה גבינה צהובה ומזליפים מעט שמן זית
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כשעה, התערובת למעלה נמסה ומשחימה
- מגישים חם! הם נהדרים.
