ירקות ממולאים ברוטב עגבניות עשיר במיוחד, אחותי אלופת הממולאים נוהגת להכין סיר ממולאים עם כל הירקות ביחד. היא שמה פלפלים, עגבניות, תפוחי אדמה וככה כל אחד לוקח את הירק שהוא אוהב. קראתי לה וביחד הכנו סיר ממולאים מהחלומות!
בגלל שבתי הבכורה הפכה לצמחונית, החלטתי לשלב בסיר גם ממולאים רק על בסיס צמחוני.
כדי שתוכלו לראות איך מכינים הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב
הטריק הראשון בהכנת ממולאים, מתכננים כמה מילואים אתם הולכים להכין. אני בחרתי פלפלים בשני צבעים, אדום וצהוב, תפוחי אדמה ועגבניות. תפוחי האדמה יחתכו לחצי, נרוקן אותם ונמלא. ככה תוכלו לדעת בדיוק כמה ירקות יכנסו לכם לתור הסיר.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
סיפרתי לכם שהבת הבכורה שלי גלי, הפכה לצמחונית, מה שמשנה את כל כללי המשחק וצריך לדאוג גם לה בארוחות.
לכן שילבתי חלק מהתערובת שתהייה רק צמחונית. ערבבתי אורז עם פטרוזיליה, בצל ושום טחון ומלאתי חלק מהירקות.
להכנת רוטב העגבניות, השתמשתי בעגבניות מרוסקות של פריניר וגם יש להם רסק עגבניות מרוכז במיוחד, מה שמעשיר את הטעם של הרוטב במיוחד! יצאו ממולאים אש!
אגב, שמתי גם במילוי של תערובת הבשר כף מרסק העגבניות, מה שגורם למילוי להיות עסיסי במיוחד והוסיף טעם לבשר.
לפני שאתם מכניסים את הפלפלים או העגבניות לסיר, עם סכין תחרצו פסים מלמטה, כדי שהרוטב יכנס לירק והמילוי יהיה עסיסי.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ירקות ממולאים ברוטב עגבניות עשיר במיוחד
ירקות ממולאים ברוטב עגבניות עשיר במיוחד
סוויט דוליIngredients
- 3 תפוחי אדמה
- 3 עגבניות
- 5 פלפלים
רוטב עגבניות
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 100 גרם רסק עגבניות מרוכז במיוחד
- 4 כפות שמן
- 3 שיני שום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כוסות מים
מילוי תערובת עם בשר
- 250 גרם בשר טחון
- 1 בצל
- 3 שיני שום
- 1 שקית פטרוזיליה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- רבע כפית מוסקט טחון
- 1 כף רסק עגבניות מרוכז
- 1 ביצה
מילוי צמחוני
- 1 כוס אורז + תערובת פטרוזיליה עם השום והבצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
Instructions
- מתחילים עם הרוטב
- יוצקים לסיר שמן, פורסים פרוסות שום ומטגנים קלות
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות עם רסק העגבניות, מים מלח ופלפל ומערבבים
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכינים את הירקות והבשר
- מערבבים את תערובת הבשר
- טוחנים במעבד מזון את הפטרוזיליה עם הבצל והשום עד שהכל דק דק
- מוסיפים לתערובת הבשר, אם אתם הולכים לעשות גם גירסה צמחונית, תשמרו בצד חלק מתערובת הירוקים
- מוסיפים לבשר כוס ירוקים מלח ופלפל שחור, ביצה ומערבבים הכל ביחד
- מרוקנים את הירקות, את תפוחי האדמה מקלפים וחותכים לחצי
- מורידים את הראש של הפלפלים ומנקים את הפלפלים מגרעינים
- את העגבניות, חותכים עם סכין את הליבה ומרוקנים את העגבניה
- ממלאים את הירקות בתערובת הבשר
- לפני שמכניסים לסיר, חורצים פסים בירקות למטה ומעבירים לסיר עם הרוטב
- מכניסים את הירקות וממלאים אותם ברוטב, מסדרים את הירקות בסיר.
גירסה צמחונית
- שוטפים כוס אורז ומערבבים עם תערובת הפטרוזיליה הקצוצה עם השום והבצל
- מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים, ממלאים את הירקות בתערובת ומכניסים לסיר
- כשכל הירקות בסיר, מביאים לרתיחה, אפשר לכסות את הפלפלים עם כיסוי
- לאחר שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי עד שהתבשיל מוכן.
- הרוטב טעים אש ויש לכם סיר ממולאים משובח! בתיאבון
