ריבת פובידל משזיפים שחורים מיובשים, היא הריבה הכי טעימה שתכינו. הכל התחיל כשניקיתי לקראת הפסח, את המגירות של המקרר ומצאתי המון שזיפים שחורים מיובשים. חלק הכנתי קומפוט שהתאים בול לנוסחה של קומפוט מסורתי לערב החג, ועם היתר הכנתי ריבה שהיא פשוט חלום.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
ריבת פובידל, היא ריבה שבדרך כלל מכינים אותה משזיפים ארוכים טריים. ריבת פובידל היא ריבה קלאסית בטעם של פעם, ואני כל כך שמחה שהכנתי אותה.
שמים בסיר את השזיפים השחורים המיובשים, עם סוכר וסוכר וניל, הוספתי מיץ לימון ומים ולאט לאט בישלתי את השזיפים. ככה שעה וחצי לפחות התבשלו להם השזיפים על האש. בינתיים הרוטב נעשה סמיך, השזיפים נעשו רכים וזה היה הזמן המצויין להעביר לטוחן מזון.
שמתי את השזיפים עם הנוזלים בנינג'ה וטחנתי פעמיים שלוש
עד שהיתה לי משחה סמיכה ו – ואו כמה טעימה.
חוץ מלנשנש אותה כמובן אפשר להכין איתה מילוי לעוגות או עוגיות
מה שאני מתכננת להכין בקרוב, יצא לכם טעים אש.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו77 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לריבות כאן בבקשה
מתכונים לריבות וקונפיטורות
הכנתי לכם מדריך שלב אחרי שלב
ניסיתי על ביסקוויט של פסח – אמא'לה ואבא'לה כמה טעים!
ריבת פובידל משזיפים שחורים מיובשים
ריבת פובידל משזיפים שחורים מיובשים
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם שזיפים שחורים מיובשים
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כף לימון סחוט
- 1 כוס מים
Instructions
- שמים בסיר את כל המצרכים ביחד בסוף יוצקים את המים
- שמים על אש נמוכה, מערבבים מדי פעם, נותנים לסוכר ולמים להינמס
- מבשלים על אש נמוכה עד שהשזיפים תופחים והנוזל קצת סמיך
- מורידים מהאש, מקררים קצת
- שמים בטוחן מזון הכל ביחד עם הנוזלים וטוחנים למחית אחידה
- מעקרים צנצנות זכוכית ומעבירים את הריבה לצנצנות
- ויש לכם ריבה מושלמת! חג שמח

