עוגת שמנת חמוצה עם פירורים קינוח שיגרום לכם לעוף באוויר מרוב אושר! אם אתם אוהבים עוגות גבינה, אבל בא לכם טוויסט מרענן ומטורף, אתם פשוט חייבים, אבל חייבים, להכין עוגת שמנת חמוצה עם פירורים!
למה דווקא היא? כי היא לוקחת את כל מה שאנחנו אוהבים בעוגת גבינה קלאסית – הרכות, הקרמיות, הטעם העשיר – ומשדרגת אותו בכמה רמות!
הכל התחיל כשהבת שלי התקשרה ושאלה: "בא לך להכין לי עוגת גבינה?" עכשיו בואו. קיץ, חם אבל הילדה ביקשה. פתחתי את המקרר ואין גבינה אבל היתה שמנת חמוצה. וגם רק 2 גביעים.
הכנתי את העוגה בעשר דקות ולתנור. עפו עליה!!
ועכשיו הסברים.
המרקם המושלם: דמיינו שכבת פירורים פריכה וזהובה בתחתית, עליה מונחת שכבת קרם שמנת חמוצה אוורירית כמו ענן, חלקה בטירוף ונמסה בפה. ומעל? עוד שכבה נדיבה של פירורים פריכים וזהובים שמוסיפים קראנצ'יות כיפית לכל ביס. זה פשוט חלום!
הטעם! הו, הטעם! אף אחד לא יעלה בדעתו שמדובר על שמנת חמוצה. העוגה אוורירית ונמסה בפה.
קלה להכנה ומפתיעה בטירוף: בניגוד לעוגות גבינה מסוימות שיכולות להיות קצת מפחידות עם האפייה, העוגה הזו יחסית פשוטה להכנה והתוצאה? פנטסטית! אתם תרגישו כמו קונדיטורים מקצועיים, והאורחים שלכם פשוט לא יפסיקו להתפעל!
היא מושלמת לאירוח, לחג, לשבת, או סתם כשבא לכם להתפנק. אפשר לקשט אותה עם פירות יער טריים, קצת קצפת, או פשוט לזלול אותה כמו שהיא – היא מנצחת בכל מצב.
הפירורים, הפירורים! אי אפשר להתעלם מהם. הם לא רק יפים, הם מוסיפים את החלק הכיפי, את הביס המעניין והשונה, והופכים כל פרוסה לחוויה של מרקמים.
העוגה לפני האפייה
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן87 – מתכונים לווטצ'אפ
טוב תקשיבו, ת'כלס זו עוגת גבינה לכל דבר, אבל אין טעם של גבינה, הרבה יותר עדינה.
בזמנו הכנתי את העוגה עם קצפת ובכמות כפולה, בבקשה תוכלו לראות
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
תוכלו לראות בלייב את שלבי הכנת העוגה
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
מחבת פנקייק לבבות 4 שקעים
לפרטים ומכירה
מחבת פנקייק לבבות 4 שקעים
עוד מתכונים לעוגות גבינה
רק ללחוץ כאן – עוגות גבינה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת שמנת חמוצה עם פירורים
עוגת שמנת חמוצה עם פירורים
סוויט דוליIngredients
- 15 ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה
- 2 גביעים שמנת חמוצה - 400 מל
- חצי כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
Instructions
- טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים עם החמאה ביחד
- משמנים תבנית ומעבירים מחצית מכמות הביסקוויטים לתבנית ומשטחים מחצית מכמו הביסקוויטים בתבנית, החצי השני נפזר על העוגה
- שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים היטב
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים את אבקת האינסטנט פודינג וניל ומערבבים לבלילה אחידה
- משמנת תבנית ויוצקים את הבלילה על הביסקוויטים הטחונים
- מישרים את הבלילה עם כפית
- מפזרים על העוגה את הפירורים של הביסקוויטים
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כ35-40 דקות
- מוציאים מקררים ורק אז טועמים. טוב נו, למי היה סבלנות, ברור שטעמתי כשהיתה חמה, נפלאה. פשוט נפלאה!


שלום רב, מאוד מצא חן בעיניי רעיון עוגת השמנת. ינוסה בשמחה. עם זאת יש לי כמה שאלות:
תודה מראש! אני נהנית מאוד מהמתכונים שלך שמשלבים מסורת עם חדשנות!
הכנתי בעבר את אותה עוגה עם כמות כפולה של שמנת חמוצה זאת אומרת 4 גביעים מצרפת לך את המתכון. את אבקת האינסטנט פודינג תשאירי באותה כמות ואת בהחלט יכולה לשים טעם אחר אם את אוהבת. אני פשוט לא ניסיתי. בהצלחה. הנה המתכון
https://sweetdooly.co.il/33223