סלמון עם תרד ועשבי תיבול, מנה ראשונה נפלאה לערב החג.
השילוב של סלמון עשיר, עדין ונימוח עם תרד טרי ועשבי תיבול ארומטיים הוא פשוט קסם. הנתחים העסיסיים של הסלמון סופגים את כל הטעמים הנהדרים של התרד, השום ועשבי התיבול, וכל ביס הוא תענוג אמיתי.
זה טעם שיש בו גם חגיגיות וגם רעננות, בדיוק מה שצריך כדי לפתוח את התיאבון לקראת שאר המנות.
בראש השנה נהוג לברך "יהי רצון מלפניך אלוהינו ואלוהי אבותינו שנהיה לראש ולא לזנב" ואוכלים דגים. דג הסלמון הוא מנה ראשונה נפלאה לחג.
כדי לחסוך בקלוריות השתמשתי בתרסיס שמן פאם על בסיס שמן זית, 3 קלוריות להתזה, ויצא לנו דג עסיסי ומושלם בטעמו.
היתרון הנהדר – אפשר להכין יום לפני, כדי לחסוך זמן, לכסות ולשמור במקרר עד ליום ההגשה. ביום ההגשה לחמם ולהגיש לאורחים. מעולה.
הכנתי לכם סרטון כדי שתוכלו לראות בדיוק איך הכנתי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
הדג מלא בטעמים, עם השום ועשבי התיבול עם הטעם של הלימון, רבע שעה בתנור ויש לכם דג מושלם
מחפשים עוד מתכונים לדגים לראש השנה? בבקשה
מתכוני דגים לראש השנה
מטחנת תבלינים חשמלית
מטחנת תבלינים חשמלית 200 וואט
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
קסם של מנה ראשונה לשולחן החג
המתכון בשיתוף תרסיס שמן "פאם"
סלמון עם תרד ועשבי תיבול
סלמון עם תרד ועשבי תיבול
סוויט דוליIngredients
- 1 תרסיס שמן פאם על בסיס שמן זית
- 4 נתחי דג סלמון מפולטים
- 400 גרם תרד
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 5 שיני שום פרוסות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית בזיליקום יבש
- 1 חופן שקדים מולבנים פרוסים
Instructions
- קוצצים את הפטרוזיליה קצוץ קצוץ
- קוצצים מחצית מכמות התרד דק דק ומוסיפים לפטרוזיליה
- מוסיפים שיני שום פרוסות, מלח, פלפל שחור, ואורגנו ומערבבים
- מתיזים תרסיס שמן פעם על התערובת ומערבבים
- מוסיפים 2 כפות מיץ לימון סחוט ומערבבים הכל ביחד ומניחים בצד, זה עבור ציפוי הדגים
- מתיזים תרסיס שמן על תבנית אפייה
- את החצי השני של התרד לא קוצצים אבל מוסיפים 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מערבבים, מוסיפים מלח, כפית בזליקום יבש, מתיזים תרסיס שמן ומערבבים
- את התערובת מפזרים מסביב לתבנית, באמצע נניח את הדגים
- על פילה הסלמון מתיזים תרסיס שמן פאם וכל דג סלמון טובלים בתערובת עשבי התיבול עם התרד
- מצפים את הסלמון היטב מלמעלה ומניחים בתבנית
- ככה מכינים את כל הדגים ושמים בתבנית
- מפזרים מעל פרוסות שקדים מולבנות ומתיזים על הכל תרסיס שמן פאם
- לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות מכניסים את התבנית עם הדגים, לא מכסים
- אופים כרבע שעה, בודקים ואם הדגים עדיין לא מוכנים עוד חמש דקות ולא יותר.
- מנה ראשונה מלאה בטעמים נפלאה לערב החג. בתיאבון!
בתרסיס הפאם יש לא מעט חומרים זרים. זה לא׳ רק שמן׳ תמים. כדאי לקחת זאת בחשבון
כמו בכל דבר אחר שאנחנו אוכלים אבל היתרונות פה רבים מהחסרונות.