מתכון לפסטה קרבונרה כשרה

מתכון לפסטה קרבונרה כשרה הכי טעימה שתכינו

שתף
הדפסה
מתכון לפסטה קרבונרה כשרה
מה צריך

1 חבילת בצק פסטה שימרית
200 גרם פקורינו מגורד
100 גרם פרמזן מגורד
4 חלמונים
פלפל שחור גרוס

 

מה צריך

1 חבילת בצק פסטה שימרית
200 גרם פקורינו מגורד
100 גרם פרמזן מגורד
4 חלמונים
פלפל שחור גרוס

 

מתכון לפסטה קרבונרה כשרה

מתכון לפסטה קרבונרה כשרה עם בצק פסטה טרי!

הקרבונרה היא קלאסיקה רומאית, סמל של אוכל מנחם ומפנק. הגרסה הכשרה מאפשרת לכם לצלול לתוך הטעמים המופלאים האלה – העטיפה הקרמית של הרוטב, הפלפל השחור שנותן בוסט למנה.

כדי להנות מפסטה עוד יותר טעימה, הכנתי פסטה מבצק פסטה של שימרית. בצק מרודד שתמיד נמצא במקרר ורק מוציאים ומכינים.

תרתיחו סיר עם מים שימו פרוסות דקות של פסטה שלוש דקות, הפסטה תצוף ואפשר להמשיך להכין את הרוטב.

הסוד של הקרבונרה האמיתית, הוא ברוטב שנוצר מחיבור קסום של חלמונים  וגבינת פקורינו רומנו. כשהם נפגשים עם חום הפסטה ומי הבישול העמילניים, הם הופכים לרוטב משי, סמיך ומלטף שעוטף כל חוט ספגטי.

זו פשוט יצירת מופת של טעמים.

כשמכינים פסטה קרבונרה הרוטב עשוי מגבינות בלבד, הגבינה המומלצת היא פקורינו אבל הוספתי כמובן פרמז'ן. אין שמנת במתכון.

מתכון לפסטה קרבונרה כשרה

אחד הדברים שעושים את הקרבנורה, מערבבים את הגבינות עם חלמונים טריים. כדי להתגבר על "טריות החלמונים", אנחנו נכין  "מתקן בן מרי".

שיטת בישול בה מניחים כלי עם מזון בתוך אמבט מים רותחים או חמים. השיטה מאפשרת חימום אחיד, עדין ומבוקר, ומונעת חריכה או בישול יתר של המזון, מכיוון שהטמפרטורה אינה עולה מעל 100 מעלות צלזיוס.

ככה הביצים לא יהפכו לנו לחביתה אלא יתערבבו עם הגבינות ותהיי לנו  תערובת מושלמת לפסטה. משתמשים בפלפל שחור גרוס בלבד והרבה.

מתכון לפסטה קרבונרה כשרה

הכנתי לכם סרטון בואו תראו איך מכינים

 

 

עוקבים אחרי  באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי  –
האינסטגרם של סוויטדולי

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ'אפ

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

 

 מנה סופר-מהירה! ברגע שהפסטה מוכנה, כל העניין של יצירת הרוטב לוקח שתיים-שלוש דקות של ערבוב נמרץ.
אתם לא צריכים שעות במטבח כדי להרגיש כאילו אתם במסעדה איטלקית ברומא. זה פינוק מיידי!

מתכון לפסטה קרבונרה כשרה

2 מטחנות חשמליות לפלפל שחור ומלח

קרבונרה כשרה היא מנה שמדברת ישר ללב.

היא עשירה, מלוחה, פיקנטית ומפנקת.

מתכון לפסטה קרבונרה כשרה

מתכון לפסטה קרבונרה כשרה

המתכון בשיתוף שימרית

 

מתכון לפסטה קרבונרה כשרה

סוויט דולי
מתכון לפסטה קרבונרה כשרה עסיסית וטעימה
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course מתכונים לפסטה
Cuisine מטבח איטלקי

Ingredients
  

  • 1 חבילת בצק פסטה של שימרית
  • 200 גרם פיקוריני מגורד
  • 100 גרם פרמז'ן מגורד
  • 4 חלמונים
  • 1 כף פלפל שחור גרוס

Instructions
 

הכנת הפסטה

  • פותחים את חבילת הפסטה ומשטחים על משטח עבודה
  • עם גלגלת חותכים פרוסות ארוכות של פסטה
  • לתוך סיר מים רותחים מכניסים את חוטי הפסטה, תחלקו את הכמות לשלוש או ארבע פעמים
  • כשהפסטה צפה, מוציאים ומעבירים לקערה בינתיים

הכנת הרוטב

  • טורפים את החלמונים ומוסיפים את הגבינות ופלפל שחור ומערבבים לבלילה אחידה
  • על סיר עם מים רותחים מניחים את הקערה עם הביצים והגבינות ומערבבים היטב ובמהירות כשלוש דקות עד שהרוטב מסמיך
  • מוסיפים את הפסטה לתוך קערת הבלילה והביצים ומערבבים היטב
  • מוסיפים 2-3 כפות ממי הבישול של הפסטה כדי שהפסטה תתרכך
  • מערבבים וטועמים ואם צריך עוד פלפל שחור מוסיפים
  • מעבירים לצלחת מפזרים פרמז'ן וכל ביס תענוג. בתיאבון.
Keyword מתכון לפסטה קרבונרה כשרה

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים