עוגת גבינה ריקוטה אפויה, עוגה רכה,אוורירית, נפלאה בטעמה. כל ביס ממנה מזכיר חופשה בסיציליה.
עוגה שמכינים בקערה אחת בלי ברבורים, בלי הפרדת ביצים, בום – מוצר אחד אחרי השני לקערה ויש לכם עוגה לשבת מופלאה.
יש בריקוטה עדינות ורעננות שאין בגבינות שמנת רגילות. היא פחות חמוצה ויותר "חלבית" ומתקתקה. כשמוסיפים לה קצת גרידת לימון או וניל, מתקבל טעם אלגנטי ומתוחכם שגורם לכל ביס להרגיש כמו חופשה בסיציליה.
בניגוד לעוגות גבינה "מפונקות" שצריך לאפות באמבטיית מים או לפחד שהן יפלו, עוגת ריקוטה היא חברה טובה. היא סלחנית, פשוטה לערבוב והיא תמיד יוצאת גבוהה, מרשימה ויפהפייה.
הריקוטה מעניקה לעוגה מרקם ענני, אוורירי וקליל בצורה בלתי רגילה. זה מרגיש כמו לאכול ענן מתוק ונימוח שנמס בפה.
עוגת השבת שלכם מוכנה ואתם תהנו מכל ביס
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן87 – מתכונים לווטצ'אפ
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
תוכלו לראות בלייב את שלבי הכנת העוגה
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
כל ביס ממנה חגיגה בפה
עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת השבת שלכם, עוגת ריקוטה אפויה ונפלאה
עוגת גבינה ריקוטה אפויה
עוגת גבינה ריקוטה אפויה
סוויט דוליIngredients
תחתית
- 100 גרם ביסקוויטים
- 50 גרם חמאה
מלית
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 500 גרם גבינת ריקוטה 5%
- 250 מל שמנת מתוקה
- 1 כפית גרידת לימון
- חצי כוס קמח
Instructions
- טוחנים את הביסקוויטים היטב מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים הכל ביחד
- מניחים נייר אפייה על תבנית מעבירים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה ומהדקים את הביסקוויטים לתחתית
- בקערת מיקסר שמים את הביצים עם הסוכר והסוכר הוניל ומקצפים לקצף אוורירי ובהיר
- כשהקצף בהיר עוצרים, מוסיפים את הריקוטה, שמנת מתוקה ועוד שני סיבובים במקסר וסוגרים
- מוסיפים את הקמח מערבבים בקלות והבלילה מוכנה, יוצקים לתבנית עם תחתית הביסקוויטים
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כשעה
- כשהעוגה משחימה, מוציאים, מפזרים אבקת סוכר, ואי אפשר להתאפק טועמים. אני ממליצה לחכות קצת אבל לא מבטיחה שתוכלו לעמוד בזה. אם תשמרו במקרר הטעמים ישתבחו. שבת שלום!
