מרק אפונה עם ניוקי מרק קטיפתי ומנחם. זה ה"שמיכה" של המנה. הילדים של הבת שלי אוהבים את המרק שלהם בצבעים, מרק כתום, מרק ירוק, אבל הפעם החלטתי להוסיף למרק אפונה גם ניוקי ויצא מרק אש!
הניוקי? הוא מביא את ה"ביס"! הוא רך מבפנים ובעל מעטפת נגיסה מבחוץ – זהו ניגוד שמימי שמשדרג כל כף.
מנה משביעה ומאוזנת, בדרך הכי טעימה, האפונה מביאה את הצד הבריא: חלבון צמחי, סיבים תזונתיים וצבע ירוק חי.
אני תמיד מוסיפה תפוח אדמה אחד כדי שיסמיך את המרק.
הניוקי, תפוחי אדמה, מספק את הפחמימה המנחמת, שנותנת תחושת שובע אמיתית. זה לא סתם מרק פתיחה, תכל'ס ארוחה שלמה בקערה אחת.
הילדים אוהבים את המרק שלהם קטיפתי בלי "רעשים" ואני אוהבת את המרק שלי עם נגיסות של אפונה, לכן אני לא טוחנת את המרק למחית. תמיד משאירה בחוץ כוס אפונה וככה למרק יש גם מרקם קטיפתי אבל גם נגיסות של אפונה,
בנוסף, כל ניוקי הופך ל"פצצת טעם" קטנה שמפוצצת את החך בכל ביס הניוקי מוסיף למרק הירוק העמוק של המרק, מראה יפהפה ומזמין. שידרוג ויזואלי למנה פשוטה אבל טעימה אש!
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאןק47– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הניוקי הוא המרכיב הסודי, זה פשוט שילוב שנעשה בגן עדן של אוכל מנחם
מרק אפונה עם ניוקי
מרק אפונה עם ניוקי
סוויט דוליIngredients
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 800 גרם אפונה
- 1 תפוח אדמה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 כוסות מים
Instructions
- יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שקוף
- מוסיפים את האפונה וקוביות תפוחי אדמה ומטגנים הכל ביחד מספר דקות
- מוסיפים מלח ופלפל שחור מערבבים ומוסיפים מים
- מבשלים עד לרתיחה, אחרי הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאפונה רכה
- מוציאים מהסיר כוס מגרגרי האפונה ואת יתר המרק טוחנים למחית חלקה
- אחרי הטחינה מוסיפים את האפונה ואת הניוקי ומבשלים עוד כעשר דקות עד שהניוקי רך
- מגישים לשולחן ונהנים מכל כף של מרק. בתיאבון.