מתכון למרק שעועית של חורף מרק סמיך וטעים ברוטב עגבניות.
קריסמס לפני עשר שנים אני וחברה שלי חורשות את ניו יורק.
היינו על גשר ברוקלין כשהרוח העיפה אותנו לכל הכיוונים.
ירדנו מהגשר הסתובבנו ומולנו כניסה למעדניה. בול מה שהיינו צריכות.
מאחורי הדלפק עומדת בחורה ומאחוריה, שלושה מיכלים עצומים של נירוסטה מעלים אדים.
הבחורה ממלאה כוסות מהמכלים כמו שמוזגים קולה בכוסות.
ניגשתי ושאלתי מה יש במיכלים.
הצביעה על המיכלים והסבירה מרק ירקות, מרק אטריות ומרק אפונה.
אַדוֹנַי! אלוהים אוהב אותנו נפלו במעדניה שמוכרת מרקים.
"האו מץ'?" שאלתי – כמה?
מרימה הגברת כוס מקרטון "ואן דולר" חייכה
"כל אחד?" התעניינתי
יס. ואן דולר ווצטבל סופ, ואן דולר נודלס סופ, ואן דולר פיס סופ, הסבירה המוכרת עדיין בחיוך לקונה הבעייתית שממולה.
מעולה!
"אוקי. גיב מי חצי כוס נודלס סופ חצי כוס ווצטבל סופ"
ההיא, כאילו מישהו הביא לה פטיש שבע קילו בראש, נמחק לה החיוך מהפרצוף פתחה זוג עיניים והסתכלה עלי כאילו מאיפה באת אחותי??
"יו אנדרסט וואט אי וונט?" שאלתי לאט, את מבינה מה אני רוצה?
ההיא בוהה ומדקלמת
דולר מרק ירקות, דולר מרק איטריות, דולר מרק אפונה, לא מוכנה להתפשר.
בואו נעשה את זה קצר, הזמנתי כוס מכל מרק וכוס ריקה.
עוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מתכונים למרקים
עוד מתכונים לילדים תמצאו פה – מתכונים לילדים
למתכונים עם ירקות לחצו כאן
מתכונים עם ירקות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו38 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לכבוד המרקים של אמריקה ומי שלא הכין השבוע חמין
יוכל להתנחם במרק שעועית שמכינים בצ'יק צ'ק בלי להשרות שעועית.

מתכון למרק שעועית של חורף מרק סמיך וטעים ברוטב עגבניות
מה צריך בשביל מרק שעועית של חורף?
1 קופסת שימורים שעועית לבנה או כוס שעועית לבנה לאחר בישול
1 קופסת עגבניות מרוסקות – 400 גרם
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כוסות מים
1 כפית שמן זית
כמה גרגרי צי'לי חריף – אם אוהבים
אפשר להוסיף עלי סלרי אם אוהבים
איך מכינים מרק שעועית של חורף?
מוציאים את השעועית מהקופסה ושוטפים.
שמים בסיר את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, מים שמן מלח ופלפל והצ'ילי מערבבים היטב.
מוסיפים את השעועית ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות עד שהטעמים יספגו.
מצויין! מרק פנטסטי!