איך מכינים חומוס בבית?
בשביל להכין חומוס בייתי הלכתי לאוטוריטה בהכנת חומוס סבתא גלילה
שאתם כבר מכירים את נכסי הצאן ברזל שלה שאי אפשר בילתם,
יהלומי המעמול של סבתא גלילה או קישואים ממולאים באורז וצנוברים.
סבתא גלילה מעולם לא קנתה חומוס קנוי והיא תמיד מכינה לבד את החומוס.
"הכי פשוט להכין חומוס"
כשסבתא גלילה אומרת הכי פשוט אני נכנסת ללחץ כי מה שבשבילה כלום,
בשבילי זו תורה שלמה.
"משרים את החומוס, מחליפים את המים, מרתיחים, מבשלים וטוחנים, מה הבעיה?"
"ואחרי הבישול את הקליפות זורקים לפח?"
"מפיתום! טוחנים הכל!"
וכמו שסבתא גלילה אמרה ככה עשיתי.
את החומוס משרים לילה לפני בסיר עם מים חמים.
תנו לסיר לעמוד וכל כמה שעות תחליפו את המים.
למחרת בבוקר, לשים את הסיר על האש, להביא לרתיחה,
להנמיך ולבשל לאט לאט עד שהחומוס נהיה רך.
יש המוסיפים כפית אבקת סודה לשתיה על מנת לרכך את החומוס,
כשאמרתי את זה לסבתא גלילה, פסלה את הנושא על הסף.
"אין צורך! אם מחליפים את המים ומשרים את החומוס, אין צורך בסודה לשתיה"
"קראתי שאפשר לבשל את החומוס עם שום ובצל, מה את אומרת?"
"אני מבשלת את החומוס לבד ואח"כ מוסיפה לו שום, טחינה וכל היתר"
יש הנוהגים לבשל את החומוס עם בצל ושום להוספת הטעמים בזמן הבישול.
ניסיתי את זה בנגלה אחרת וגם יצא מעולה!
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
"וגם תלמדי אותם איך להכין טחינה כי הם צריכים בשביל לערבב עם החומוס, זה בכלל כלום עבודה!"
יש גם שיעור פה – איך מכינים טחינה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

את החומוס לאחר ההכנה שמים בקופסאות סגורות ואצלנו נשמר מעל שבוע במקרר
היה פשוט מעולה!
איך מכינים חומוס בבית?
מה צריך בשביל מתכון לחומוס בייתי?
500 גרם חומוס
1/2 כוס טחינה
כף לימון סחוט
2-3 שיני שום
מלח
איך מכינים חומוס בייתי?
את החומוס שמים בסיר עם מים חמים ומשרים במשך לילה.
אפשר להחליף את המים פעמיים לפני השינה.
למחרת, לשפוך את המים, ליצוק חדשים ולהביא לרתיחה את החומוס.
שהמים יכסו את החומוס עד למעלה ואפילו יותר.
לאחר הרתיחה, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה עד שהחומוס נעשה רך.
לאחר הרתיחה הראשונה יווצר קצף מעל, יש לזרוק את הקצף ולהמשיך לבשל.
אנחנו מדברים על זמן בישול של יותר משעתיים.
מדי פעם לבדוק אם החומוס רך.
כשהחומוס מספיק רך לטעמכם, להוריד מהאש.
מסננים את החומוס מהנוזלים.
במעבד מזון שמים
3 כוסות חומוס מבושל ללא נוזלים
1/2 טחינה גולמית
רבע כוס מים מסוננים של החומוס
שום, מלח ולימון וטוחנים.
מוסיפים כל פעם מעט מהמים של החומוס עד לקבלת מרקם רך.
טועמים ואם צריך מוסיפים מלח או שום כראות עיניכם.
לאחר ההכנה שומרים במקרר בקופסה סגורה.
מאחר ואין חומרי שימור יש לדאוג לחסל את החומוס במהירות(:
תהנו חברימים!
אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק בבקשה ב SWEET DOOLY תודה!
הכלים היפים הם בחסות פוקס הום