קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות

קציצות דגים ביתיות ומעולות ברוטב עגבניות חלומי. תכינו את החלה.

קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות

אם תגידו לי קציצות דגים יש לי זכרון מאד חזק מאד לא נעים שאני לא יכולה לשכוח.
לא זוכרת בת כמה הייתי אבל זה כנראה היה בגן
הגישו לנו ארוחת צהרים ונתנו לנו קציצות דגים.
ביס אחד מהקציצה הבהיר לי שאני לא יכולה להמשיך
דחפתי את הצלחת ממני ואמרתי לגננת שאני לא אוכלת את זה.
"אין דבר כזה לא אוכלת, עד שאת לא מסיימת את לא קמה מהכסא"
זמנים של פעם.
אני זוכרת שישבתי המון זמן על הספסל הצלחת מולי,
כל הילדים כבר מזמן קמו ואני לא מסוגלת לגעת בקציצה.
לא זוכרת איך זה הסתיים אבל זה הזכרון הנורא שיש לי מקציצות דגים.
שנים לא נוגעת בהן.

השבוע התקשרה אחותי
"את חייבת לבוא הכנתי קציצות דגים את מתה"
"לא נוגעת בקציצות דגים"
"באלה את תגעי"

באתי עם המצלמה, צילמתי קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניותנגעתי
טעמתי קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות
ונגעתי ועוד פעם טעמתי קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות עם החלה
ועוד קצת חלה ועוד קצת קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות
וכן. מזל שאחותי עזרה לי להשתחרר מהזכרון ההוא.

קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות

קציצות דגים ברוטב עגבניות




מה צריך בשביל קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות?

חצי קילו נסיכת הנילוס
חצי קילו פילה אמנון
1 בצל
2 ביצים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כ- 5 כפות  פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום – קצוץ לפרוסות
1 פלפל צהוב – קצוץ לפרוסות
1 קופסה עגבניות מרוסקות – 400 ג'
3 כפות בערך רסק עגבניות
1 כוס מים
10 שיני שום
2 כפיות פפריקה אדומה.

איך מכינים בשביל קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות?

מתחילים עם הפשרת הדגים.
שופכים עליהם מיץ לימון ומלח גרוס ומשרים כעשר דקות-רבע שעה.
שוטפים את הדגים, טוחנים את הדגים עם העור.
בזמן הטחינה, מוסיפים את הפטרוזיליה בצל ושום וטוחנים לסרוגין.
קצת דגים, קצת פטרוזיליה בצל ושום ושוב הדגים.
לאחר הטחינה מוסיפים ביצים ופרורי לחם מלח ופלפל לטעם
מערבבים ושמים במקרר לחצי שעה.
בזמן שהקציצות במקרר מכינים את הרוטב,
בסיר רחב שוליים/סוטאג' יוצקים את השמן מוסיפים הבצל ומטגנים הבצל.
מוסיפים את שיני השום ומטגנים במהירות את השום שלא יחרך.
מוסיפים את הפלפלים לסיר וממשיכים לאדות ולטגן עד שהפלפלים מתרככים.
מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מצמצים את הרוטב.
הרוטב מחכה לקציצות הדגים.
מוציאים מהמקרר, יוצרים קציצות ושמים ברוטב שמבעבע ומבשלים עוד כעשרים דקות גג!
אחותי אחרי כעשר דקות הופכת את הקציצות ונותנת להן להמשיך להתבשל.
תכינו את החלה זו הולכת להיות ארוחה נפלאה!

שבת שלום!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים