חצילונים ממולאים בבשר

חצילונים קטנים ממולאים בבשר עם רוטב עגבניות. מנה שתעיף לאורחים שלכם את הפוני.

לפני ראש השנה ופסח מתחיל הסיפור הקבוע. לא יעזור כלום. כלום!  כל חג אותו סיפור ואצל כולם אותו דבר.
"איפה אתם עושים את החג? אתם באים אלינו או שזו לא השנה שלנו?"
אף פעם אני לא זוכרת. מזל שכל חג אני מצלמת תמונות וככה אנחנו זוכרים ויש הוכחות מי היה בחג איתנו.
עם הבכורת זכיתי. אין איפה עושים את החג כי החתן שלנו שבדי ולכן כל חג הם איתנו.

התקשרתי לאמצעית.
"איפה אתם השנה?"
"שכחת שאנחנו בחו"ל?"
"אויש נכון. אוי גם לא תהיו למחרת"
"אימוש, חו"ל זה חו"ל לא חוזרים בשביל ארוחה למחרת"
"נודניקית. אז מה תעשו?"
"א' כבר הודיע לי שבערב החג הוא יקח אותי למסעדה אכול כפי יכולתך וככה תרגישי כמו בשולחן החג אצל דודה שלך"
"איזה מלך. בחיי צודק"

חצילים ממולאים בשר1
בערב החג כשהתחילו לרוץ התמונות בווטצ'אפ המשפחתי, עם המשפחה שלא ישבה איתנו לשולחן,
הוחלט פה אחד שכולנו גם הספרדים וגם האשכנזים, כולנו דור-שני-שואה, לא נוראמלים ומשוגעים,
עם כמויות האוכל שאנחנו מכינים.

בראש השנה לפני כשנתיים ארחנו את המשפחה השבדית שלנו.
כשהגיעו לשולחן כמויות האוכל הם היו בשוק.
אני לא אשכח שהשבדית לקחה כפית ועברה מצלחת לצלחת כדי שתוכל לטעום מהכל.
פרופורציות.

לקראת החג מציעה לכם מנה
שתעיף לאורחים שלכם את הפוני כמו שאומרים אצלנו.
חצילונים ממולאים בבשר.
החצילונים קטנים, ממולאים בבשר עם רוטב עגבניות.

חצילים ממולאים בשר4

חצילונים ממולאים בבשר




מה צריך בשביל חצילונים ממולאים בבשר?

לתערובת הבשר:
1 מגש חצילונים שקונים בסופר – כ-12-15 חצילונים
250
ג' בשר טחון
חצי בצל מרוסק בפומפיה
2 ביצים – אחת לתערובת הבשר, השניה לטיגון החצילונים
4-6 שיני שום
רבע חבילת פטרוזיליה קצוצה
מלח פלפל ומוסקט טחון לפי הטעם

לרוטב העגבניות:
2 כפות רסק עגבניות
6 כפות עגבניות מרוסקות ברוטב
כפית מרק עוף
כוס וחצי מים
מלח פלפל ומוסקט טחון לפי הטעם
פפריקה מתוקה

לטיגון –  4 כפות שמן קנולה

איך מכינים חצילונים ממולאים בבשר?

מורידים מהחצילים את הראשים.
לחורר בחצילונים מספר חורים. אני עושה כשישה חורים בכל חצילונים על מנת שהרטבים יכנסו לחצילים.
לרוקן את תוכן החצילונים.
לשטוף במים ולהעמיד כשהפתח על השיש שירדו המים.
בקערה נפרדת לערבב את הבשר עם ביצה אחת בצל פטרוזיליה שום ותבלינים.
למלא את החצילים עם תערובת הבשר.
לטרוף ביצה בצלחת, לטבול את החצילונים ולטגן במעט שמן מכל הצדדים.
להניח את החצילונים המטוגנים על נייר סופג.
אחרי שכל החצילונים טוגנו ומחכים על הנייר הסופג נכין את הרוטב בסיר שטוגנו בו החצילונים.
אם יש לפי דעתכם יותר מדי שמן אפשר עם כף לרוקן את הסיר.
לסיר שטוגנו החצילונים להוסיף  את רוטב העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, אגרוף פטרוזיליה, מרק עוף, פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה ומים.
להביא לרתיחה  את סיר הרוטב.
להנמיך את האש לבשל את הרוטב כחמש דקות.
לרוטב החם מוסיפים את החצילונים ולבשל על אש נמוכה כחמישים דקות עד שעה ואפילו שעה וחצי.
לבדוק במשך הזמן אם חסר מים יש להוסיף עד חצי כוס מים.
מגישים עם אורז לבן.
ובביס הראשון הפוני יעוף לכם לאורחים שלכם, כמו שאומרים אצלנו.
חג שמח!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

חצילים ממולאים בשר5


תגובות

עוד מתכונים טעימים