מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
מתכון לעוגיות קרנץ שמרים עם פרג

מתכון לעוגיות קרנץ שמרים עם פרג רכות עסיסיות נפלאות בטעם של פעם

שתף
הדפסה
מתכון לעוגיות קרנץ שמרים עם פרג
סוויט טיפ

סוד הכנת עוגת שמרים עם פרג זהו הפרג.
אפשר לקנות שקיות של גרגירי פרג ולטחון בבית, או בבית הקליה.
פרג טחון לא מומלץ לקנות כי הטריות של הפרג הכי חשובה.

סוויט טיפ

סוד הכנת עוגת שמרים עם פרג זהו הפרג.
אפשר לקנות שקיות של גרגירי פרג ולטחון בבית, או בבית הקליה.
פרג טחון לא מומלץ לקנות כי הטריות של הפרג הכי חשובה.

מתכון לעוגיות קרנץ שמרים עם פרג

מתכון לעוגיות קרנץ שמרים עם פרג
דפנה אוסטר-מיכאל
בעלת הבלוג מתנות קטנות היא בלוגרית אוכל מחוננת וחברה טובה.
תמיד העוגות שלה כל כך יפות ומעוגות השמרים שלה אני תמיד מתעלפת.
בפעם האחרונה שהעלתה עוגת שמרים נפלה ההחלטה שאנחנו חייבות להיפגש ולהכין ביחד משהו.
דפנה משתגעת על פרג ולכן החלטנו שאגיע אליה לביתה בכפר סבא ונכין ביחד עוגות שמרים עם פרג.
כשקבענו את הפגישה לא ידעתי שזה חל ביום הולדתה של דפנה.
בערב כששוחחנו ואמרה לי שזה יום ההולדת שלה ידעתי שאני חייבת להפתיע אותה עם עוגה.
הכנתי לה עוגת ממתקים.
את המתכון לעוגת הממתקים תוכלו למצוא כאן – עוגת ממתקים ליום הולדת
דפנה אכן הופתעה ומאד שמחה לקבל את העוגה.
הקטע המצחיק שהשארנו את העוגה על השולחן בפינת האוכל וכל פעם מישהו עבר וטעם מהממתקים.

עוגת ממתקים ליום הולדת

אחרי ההפתעה הראשונית התחלנו להכין עוגיות קרנץ שמרים עם פרג.
תוכלו לראות בסרטון כאן איך בדיוק דפנה הכינה את עוגיות השמרים.
חלק מהעוגיות גם מילאה בממרח שקדים שהיה חלומי!

את המפגש עם דפנה צילמתי בשידור חי בפייסבוק ותכננתי אחרי המפגש ללכת לאיילת.
איילת ראתה את השידור ומכיוון שהיא גרה בסמוך לדפנה היא באה לבקר.
מסתבר שדברים לא קורים סתם. את איילת תיכננתי להפתיע עם פשטידה.
איילת טיפוס ספורטיבי ועוגת פחות מדברות אל ליבה.

בזמן שהיינו אצל דפנה היא גם הכינה לחם מחמצת ח ל ו מ י!
כשהיא פרסה את הלחם איילת ואני השתגענו מהרכות והפריכות.
אם גם אתם רוצים להכין את לחם המחמצת המתכון נמצא כאן – לחם מחמצת של דפנה

 

מתכון לעוגיות קרנץ שמרים עם פרג

המפגש אצל דפנה היה חגיגה ממש נהדרת!
את המתכון המדוייק לעוגיות קרנץ שמרים עם פרג תוכלו למצוא פה – עוגיות קראנץ פרג אישיות

איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים? שלב אחרי שלב עם סרטון הסבר
רק לחצו כאן – איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים?

עוד מתכונים לעוגות שמרים תמצאו כאן – מתכונים לעוגות שמרים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

מתכון לעוגיות קרנץ שמרים עם פרג

מתכון לעוגיות קרנץ שמרים עם פרג

 

סוויט טיפ:
סוד הכנת עוגת שמרים עם פרג זהו הפרג.
אפשר לקנות שקיות של גרגירי פרג ולטחון בבית, או בבית הקליה.
פרג טחון לא מומלץ לקנות כי הטריות של הפרג הכי חשובה.

מה צריך לעוגיות קרנץ עם שמרים?

לבצק:
500 ג' קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 ג' שמרים רטובים
100 ג' חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 ג' סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

למילוי הפרג
300 גרם פרג טחון טרי
150 גרם חמאה מומסת לא חמה
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
מקל וניל
גרידת לימון מלימון אחד

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

איך מכינים עוגיות קרנץ שמרים עם פרג?

הבהרה:  את הבצק כולו נכין במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה.
בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמיקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות נמוכה עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה.
לאחר שהבצק נהפך לעיסה אחידה יש לתת למיקסר לעבוד כעשר דקות נוספות במהירות בינונית.

אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר,
יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד.

אחרי הלישה להתפיח הבצק כשעה וחצי

אחרי שהבצק תפח, מחלקים את הבצק לכדורים מהם נכין את העוגיות האישיות.

הכנת מילוי הפרג:
יוצקים לסיר חלב, סוכר, מקל וניל, מוסיפים חמאה ומחכים שהיא תימס, מערבבים הכל ביחד.
מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים. שוב מדגישה חשוב שיהיה פרג טרי!
מוסיפים את גרידת הלימון.
מבשלים כחמש דקות עד שהעיסה מסמיכה.
מקררים את העיסה.

מרדדים את הבצק לרולדה ארוכה,
פורסים את הבצק לכ-15 יחידות מהן נכין את העוגיות.
כל כדור בצק, מרדדים,
מורדים פרג, מגלגלים שוב לרולדה ומניחים בתבנית.

מורחים בביצה טרופה ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה נוספת.
מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כעשרים דקות עד חצי שעה עד שהבצק משחים.
כשהעוגיות יוצאות מהתנור מצפים את העוגיות בסירופ סוכר.

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?