תבשיל ריג'לה ברוטב עגבניות הכנתי אחרי שהייתי בסיור בואדי ניסנס.
בשבוע שעבר השתתפתי בסיור בלוגרים שערך ארז גולקו בואדי ניסנס. ארז ונטעלי גולקו עורכים סיור אוכל מודרכים בואדי ניסנס ואני חיפאית כל חיי, לא הכרתי את כל הפינות שארז ונטעלי לקחו אותנו אליהם.
סיור נהדר, עם המון טעימות שאני ממליצה בחום ואת כל הפרטים תוכלו למצוא כאן – המטבח של ארז ונטעלי גולקו
בזמן הסיור בשוק ראיתי את הריג'לה ונזכרתי בפעמים שהיינו הולכים למסעדות מזרחיות והיו מגישים לנו סלט עם הירק הזה שכל כך אהבתי.
הריג'לה הוא בתחתית התמונה. בדרך כלל הריג'לה גדל בגינות ומנכשים אותו כעשב שוטה, אבל שתדעו שהוא עשיר מאד בחומצת אומגה 3, עשיר בויטמין A ועוד המון יתרונות בריאותיים.
בעודי עומדת ומסתכלת על הירק, הגיעה אישה מבוגרת שישר רואים עליה שהיא והמטבח חברים טובים והיא יודעת מה היא עושה. היא ראתה אותי מתלבטת אמרה "כדאי לך להכין מזה, אני קונה שלוש חבילות ומבשלת".
"לא מכינים סלט?"
"אפשר, אני מבשלת תשמעי מה תעשי. תקחי בצל תקצצי, תוסיפי עגבניות קצוצות ותבשלי"
"צריך להוסיף לימון?"
"לא-לא הירק חמצמץ כבר"
ומה שהיא אמרה עשיתי.
אם אתם עוקבים אחרי באינסטוש תוכלו לראות בדיוק איך הכנתי
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
כמובן שניתן למצוא את הריג'לה בכל השווקים ולא רק בחיפה.
ככה נראה התבשיל שנייה לפני שבישלתי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו30 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
ככה הוא נראה אחרי הבישול
טעים-טעים-טעים!
לתבשיל יש טעם טיפה חמצמץ ועם אורז הוא היה מעולה!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לירקות תמצאו כאן
מתכונים לירקות
תבשיל ריג'לה ברוטב עגבניות
מה צריך בשביל התבשיל ריג'לה ברוטב עגבניות?
1 צרור גדול של ריג'לה
1 בצל קצוץ לקוביות
5 כפות זמן זית
3 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 קופסה קוביות עגבניות – 400 גרם
1 כוס מים
איך מכינים את התבשיל ריג'לה ברוטב עגבניות?
שוטפים את הריג'לה היטב וקוצצים את הגבעולים והעלים .
בסיר יוצקים שמן ומטגנים את קוביות הבצל כחמש דקות
מוסיפים את גבעולי הריג'לה ומערבבים את העלים עם הבצל,
מנמיכים את האש ומאדים את העלים מספר דקות.
מוסיפים מלחף פלפל ושום ומערבבים
מוסיפים את העגבניות, המים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שכל הירקות מתרככים והרוטב מסמיך.
מגישים עם אורז לבן ומלקקים את האצבעות.