פשטידת בטטה חלבית ללא גלוטן היא פשטידה ממש דיאטטית. דנה הזמינה חברות ושאלה אם אפשר להכין פשטידת בטטה אבל בלי שמנת לבישול או שמנת מתוקה. אמרתי לה שבטח וכשהתחילה עם השאלות אמרתי לה שאכין לה את הפשטידה והכל יהיה בסדר. הכנתי את הפשטידה, שלחתי לבנות ולמחרת קבלתי את ההודעה הזו.
לא דנה. היא לא היתה עם שמנת בכלל! גבינה לבנה, גבינה מלוחה, הכל 5% ובלי טיפת שמנת.
וזה מה שטוב בפשטידה הזו. הטריק הוא שהרוטב צריך לכסות את הבטטות, והבטטות צריכות לספוג את הטעמים,
וככה הן מתרככות בזמן האפייה.
בזמן שהכנתי הפעלתי מצלמה ותוכלו לראות איך הכנתי את הפשטידה כאן
ככה נראתה הפשטידה לפני שנכנסה לתנור
תמונות של פשטידת בטטה חלבית ללא גלוטן חתוכה אין
כי שלחתי אותה שלמה אבל תוכלו לראות איך הכנתי באינסטוש
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו32 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
בקטגוריה דיאט דולי תוכלו למצוא עוד המון מתכונים דיאטטיים
לחצו כאן – דיאט דולי
עוד מתכונים לתפוחי אדמה תמצאו כאן
מתכונים לתפוחי אדמה
פשטידת בטטה חלבית ללא גלוטן
מה צריך לפשטידת בטטה חלבית ללא גלוטן?
1 בטטה גדולה או 2 קטנות קלופות
2 ביצים
200 גרם גבינה מלוחה
1 גבינה לבנה/ קוטג' 5% – 250 גרם
1 כוס חלב
150 גרם גבינה צהובה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים את הפשטידת בטטה חלבית ללא גלוטן?
את הבטטה מקלפים ופורסים לפרוסות דקות – אבל ממש דקות.
את כל יתר מוצרי החלב עם הביצים מערבבים ביחד.
מהגבינה הצהובה שומרים בצד שתי כפות אותן נפזר בסוף מעל הפשטידה.
מוסיפים לקערת מוצרי החלב את הבטטות ומערבבים.
משמנים תבנית ומסדרים את הבטטות אחת אחרי השנייה בצורת מניפה או עיגול אחרי עיגול.
מעל לכל שכבה עם מצקת מרק להוסיף מהתערובת הנוזלית.
מפזרים מעל גבינה צהובה.
בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מכניסים לכ-50 דקות או עד שפשטידת הבטטה משחימה מעל.
גם פשטידה טעימה, גם ללא גלוטן וגם די דיאטתית.