מתכון לעראייס פיתה ממולאת בשר כל כך טעימה! כל כך קל להכין ואפילו אני הופתעתי כשהקטנים אצלנו חיסלו.
הילדים הגיעו לחופשה בחיפה ואנחנו הפכנו למלון שבע-עשרה כוכבים, כי זה לא שלוש ארוחות ביום, כי זה גם יחד עם הפעלות כמובן בנוסח "מורמור בואי נכין ביחד עוגת שוקולד בכוס במיקרו " או "מורמור אפשר להכין עוגת תפוחים בחושה?"
אתם יכולים לראות בעצמכם שיש סרטונים שהילדה הכינה לבד ואם יש גנים שעברו בירושה זה אצלה בטוח, כי הילדה מריצה מאכלים ואני שמחה לשתף איתה פעולה.
אז אחרי שגמרנו פעילויות, נשארנו עם האוכל ובארוחת צהריים כבר הייתי די גמורה כי הראש גם חושב כל הזמן מה להכין.
ואז עלה לי הרעיון הנהדר של העראייס. היה בשר טחון במקרר שחשבתי להכין איתו קציצות, אבל די נמאס כבר מקציצות, היו פיתות בפריזר, הודעתי לאיש מכינים עראייס.
האיש טחן ביחד במעבד מזון, קצת שמן זית, פטרוזיליה, שום, בצל עם המון תבלינים למחית אחידה וערבב עם הבשר.
ואי ואי כמה שזה הצליח! היתרון הוא גם, שמכינים על המחבת, בינתיים את המוכנים שמים בתנור וככה הפיתות עם הבשר גם שומרות על החום וגם נעשות עוד יותר קרצ'יות
תכינו ליד טחינה רגילה או ירוקה, צ'יפסים אפויים בתנור בתנור, סלט פטוש ויש לכם ארוחה לתפארת.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
בקבוצת האוכל שמתי סרטונים מהאינסטוש שתוכלו לראות איך הכנתי
בואו לראות כאן
עראייס בפייסבוק
רוצים להכין עראייס בבית על גריל חשמלי?
בבקשה. מבצע חדש ומיוחד!
עוד מתכונים לקציצות תמצאו כאן
מתכונים לקציצות
רוצים לקבל כל יום מתכונים לווטצ'אפ?קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו11 כאן –מתכונים לווטצ'אפ

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לתפוחי אדמה תמצאו כאן
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מתכון לעראייס פיתה ממולאת בשר
מתכון לעראייס פיתה ממולאת בשר
סוויט דוליIngredients
- 6 יחידות פיתות
- 500 גרם בשר בקר טחון
- רבע כוס שמן זית
- 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים/אפשר גם כוסברה
- 1 בצל
- 3 שיני שום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- רבע כפית שמעורבבים בה ביחד טימין ובזליקום יבש
- 1 ביצה
Instructions
- שמים במעבד מזון את כל התבלינים ביחד עם הזמן זית בלי הבשר וטוחנים למחית אחידה.
- מוסיפים את המחית לבשר, מוסיפים ביצה ומערבבים הכל ביחד.
- חותכים פיתות לחצאים או לרבעים.
- ממלאים את הפיתות בבשר.
- מחממים מחבת פסים, אפשר להוסיף מעט שמן זית לא חייבים וצורבים את הבשר על המחבת.
- בזמן הצריבה, לוחצים את הפיתה על המחבת משני הצדדים.
- בסוף שמים את הפיתות גם עם הצד החשוף של הבשר על המחבת.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות את הפיתות המוכנות עד שכל הכמות מוכנה
- מגישים עם טחינה, סלט, חמוצים, צ'יפס ויש לכם ארוחה מהסרטים.
