מרק גריסים ועדשים ירוקות, מרק מושלם לחוף, סמיך, מחליק בגרון – מושלם!
זה לא מרק – זה נזיד. הוא מתבשל לאט לאט על האש ומסמיך, מגישים אותו מהביל והוא טעים אש!
בבית היו מגישים לנו לינטז'ה –מרק עדשים מנצח לינְטֶזָ’ה , בכלל מהיום שנולדתי שמעתי ספניולית בבית, כי נונה פקימה לא דיברה עברית. כל השנים שמעתי, מתי שהוא התחלתי להבין אבל לא דיברתי. עד שהתחלנו להסתובב בעולם ושם שמעתי שספרדית מאד דומה לספניולית שלי וככה התחלתי לגמגם בספרדית.
בשנים האחרונות, כשאנחנו באים לבקר את אמא שלי ומתחילים עם הסיפורים היא עוברת לספניולית כי זורם בדמה שהיא עובדת במשרד ראש הממשלה ואסור לספר. לא משנה שהיא לא פולניה, שאנשים לא ידעו. אפשר לחשוב איזה סיפורים אנחנו מספרות לה.
אבל ככה למדתי לדבר בספניולית. כמעט שוטפת. אז תלמדו מרק עדשים בספניולית זה לינטז'ה.
אבל היום נכין ביחד מרק לינטז'ה וגריסים שהוא מרק ואו!
טעים אצלי באינסטוש – בואו
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים למרקים? בבקשה
מתכונים למרקים
קוצץ ופורס של נעמן מושלם להכנת ירקות חתוכים
תוכלו לראות איך לתפעל אותו כאן
שלחתי מהמרק לבן של אחותי
וקבלתי את ההודעה הזו
שמדברת בעד עצמה
מרק גריסים ועדשים ירוקות
מרק גריסים ועדשים ירוקות
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 2 כוסות עדשים ירוקות
- 2 כוסות גריסי פנינה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 200 גרם רסק עגבניות
- 4 כוסות מים
Instructions
- שוטפים את העדשים ואת הגריסים ומשרים אותם במים
- יוצקים שמן לסיר ומעבירים פנימה קוביות בצל
- מטגנים את הבצל לאט לאט עד שהוא משחים
- כשהוא משחים יוצקים פנימה מים ונותנים למים להתבשל עד שהם נעשים חומים
- מסננים את המים מהעדשים והגריסים ומעבירים לסיר
- נותנים למים לרתוח עם העדשים והגריסים ומנמיכים את האש
- מוסיפים את רסק העגבניות את המלח והפלפל ומבשלים על אש קטנה כשעה
- מידי פעם בודקים אם המים נגמרים מוסיפים קצת אבל התבשיל צריך להיות סמיך
- טועמים, אם צריך משפרים טעמים ומוסיפים עוד מלח ופלפל
- מבשלים עד שהגריסים והעדשים רכים.
- מגישים חם ושומעים כמה המרק שלכם טעים.