מתכון לבשר צלי עם סויה שמלא בטעמים וקל מאד להכין, אין ספק שהוא יהיה מנת השבת שלכם. זמן האחרון מאז שגיליתי את מאכלי "שגר ושכח" כיף לי להכין את הצלי הזה וכל פעם אני משנה טעמים, כי הילדים מחסלים את הסיר הזה פעם אחרי פעם.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
הפעם הכנתי את הצלי עם סויה, בלי כל הירקות, כי הכנתי סיר של אורז ליד וככה בשר הצלי עם הרוטב המושלם היה נהדר עם האורז.
מודה, מרוב שהיתה הצלחה לבשר
הכנתי עוד פעם גם עם תפוחי אדמה
וגם יצא שיגעון.
אז איך מתחילים בבישול?
הטריק המרכזי להכנת הבשר הוא להתחיל עם טיגון הבשר היטב
תבקשו מהקצב שיכין לכם קוביות מהבשר וככה יהיה לכם הכי קל.
מטגנים בצל, ומוסיפים את קוביות הבשר על הבצל
תטגנו את הבשר היטב דקות ארוכות עד לקבלת גוון שחום של הבשר
אחרי שהקוביות שינו את צבען היטב מצד אחד
הופכים את הקוביות לצד השני ומטגנים היטב מהצד השני
את הקוביות בשר עד שהן שחומות לגמרי,
זו העבודה היחידה שיש עם הבשר,
בשלב הבא פשוט תוסיפו את כל התבלינים את המים
ובסגנון "שגר ושכח" מכסים את הסיר ומבשלים את התבשיל שלנו
כשלוש שעות על אש נמוכה עד שהבשר נהייה רך.
תכינו סיר אורז ליד
והילדים מה זה יברכו אתכם.
הרוטב משגע!
בגלל הסויה הגוון שלו פשוט נהדר
והרוטב טעים-טעים.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו84 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
לבקשתכם המנדולינה חזרה למלאי!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מנה נפלאה לשבת, אני בטוחה שתהנו ממנה.
מתכון לבשר צלי עם סויה
מתכון לבשר צלי עם סויה
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם בשר כתף מס' 5
- 1 בצל
- 5 כפות שמן
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף פפריקה אדומה
- 1 כפית פפריקה חריפה - לא חייבים
- 8 שיני שום
- 3 כוסות מים
Instructions
- יוצקים שמן למחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל
- מאדים את הבצל דקות ארוכות עד שהוא משחים
- מניחים את קוביות הבשר על הבצל ומטגנים היטב דקות ארוכות
- עד שהבשר משחים ומשנה את צבעו
- הופכים את הבשר לצד השני ומטגנים היטב מהצד השני עד לקבלת גוון שחום
- לא לפחד ולטגן את הבשר היטב
- מפזרים את התבלינים על הבשר
- פפריקה, מלח, פלפל, סויה, פרוסות שיני שום
- יוצקים מים על הבשר והתבלינים, מנענעים את הסיר שכל המים יכסו את הבשר
- מביאים את הסיר לרתיחה, כשהתבשיל רותח מנמיכים את האש
- מנמיכים לאש חלשה, מכסים את הסיר ומבשלים כשלוש שעות לאט לאט עד שהבשר מוכן
- מדי פעם בודקים שהמים לא נגמרו, כשהרוטב מצומצם והבשר רך, מכבים את האש. בתיאבון!