מתכון לקציצות בשר עם חצילים כמו שאמא שלי היתה מכינה לנו, זה סיר מלא טעמים ונהדר! השבוע נזכרתי בתבשיל, הכנתי והילדים עפו על זה!
"אפשר עוד מנה של הקציצות עם החצילים?" כשאני שומעת משפט כזה הלב שלי מתרונן משמחה ואני יודעת בוודאות שהצליח לי.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
מדובר על הבשר של החצילים, לוקחים חצילים, מכינים חצילים על האש ואיתם מכינים את התבשיל שלנו. לא קוביות ולא חתיכות, רק בשר החציל. כמובן שצריך לקלף את החצילים אחרי הקלייה.
היום ניתן גם לקנות בקופסאות במדף הסלטים בסופר, חצילים קלויים, אם אתם לא בעניין ללכלך וכאלה, זו אפשרות נהדרת.
אני הכנתי קציצות בשר וטיגנתי אותן, הכנתי רוטב עגבניות ורק אחרי זה הוספתי לתבשיל של החצילים, מבשלים הכל ביחד לתבשיל טעים.
אפשר להגיש עם אורז לבן ליד וזה יותר ממשולם.
יש לי מתכון נוסף דומה – תבשיל חצילים עם קציצות בשר , אבל בתבשיל ההוא חותכים את החציל לקוביות.
פה אנחנו משתמשים רק בבשר של החצילים. מערבבים עם רסק עגבניות ומוסיפים לסיר את הקציצות שיתבשלו הכל ביחד.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו84 כאן- מתכונים לווטצא'פ
חוץ מלהגיש את הקציצות בשר עם החצילים עם אורז שזה טעים מאד – אבל לשים את הקציצה עם הרוטב על פרוסת לחם זה ואו! מה זה טעים.
הרוטב נמס לתוך הלחם, או טובלים חלה טרייה בתוך הרוטב – אומרת לכם – הכיטעים!
לבקשתכם המנדולינה חזרה למלאי!
וזו מתנה נהדרת לחג .
הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך עובדים עם המנדולינה בבקשה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מתכון לקציצות בשר עם חצילים זהו סיר מלא בטעמים
ואתם תהנו ממנו מאד.
מתכון לקציצות בשר עם חצילים
מתכון לקציצות בשר עם חצילים
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם בשר טחון
- 1 ביצה
- 1 בצל מגורד
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית תבלין לקציצות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- חצי כוס פירורי לחם
- שמן לטיגון
לרוטב חצילים ועגבניות
- 4 חצילים קלויים קלופים
- 5 כפות שמן
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות מרוכז
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 4 שיני שום
- 1 כוס מים
Instructions
- מערבבים את הבשר עם כל התבלינים לתערובת אחידה
- יוצרים קציצות ומטגנים בשמן ושמים בצד
- מכינים את הסיר עם רוטב העגבניות לחצילים
- יוצקים שמן לסיר ומוסיפים שיני שום ומטגנים קלות
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק עבניות
- מוסיפים מלח פלפל ומים מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מועכים את החצילים ומוסיפים לתבשיל עם הרסק ומערבבים
- טועמים ואם צריך משפרים טעמים
- מוסיפים את הקציצות ומבשלים את הקציצות עם הרוטב כעשרים דקות ומערבבים מדי פעם
- אחרי שהתבשיל שלנו מוכן, מכבים את האשר פרוסת חלה עם רוטב וקציצות ואתם מסודרים!