עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטן מ-5 מצרכים בלבד. קערה אחת, מערבבים הכל ביחד ובום! יש לכם עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד טעימות אש!
הקיץ הגיע, הילדים והנכדים לא מפסיקים להגיע, גלי, בתי הבכורה, צחקה עלי שיום אחד אמרתי לה "יש תחלופה גבוהה בבית".
מה לעשות שזה נכון?! ומכיוון שקופסת העוגיות תמיד צריכה להיות מלאה, הכנתי עוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד ללא גלוטן.
אני השתמשתי בחמאת בוטנים של jif חמאת הבוטנים מספר 1 בארה"ב כבר לפני 60 שנה. היתרון שלה שיש לה שני סוגים, אחת קלאסית והשנייה עם שברי בוטנים ואני כמובן השתמשתי גם בחמאת בוטנים הקלאסית וגם זו עם שברי הבוטנים.
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
חמאת בוטנים ושוקולד הם שילוב טעמים אהוב ומוכר. העוגיות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. העוגיות כל כך קלות להכנה שזה פשוט תענוג.
כמו שאמרתי לכם, כל המצרכים בקערה אחת. לא צריך מיקסר. פשוט שמים את המצרכים אחד אחרי השני, מערבבים, יוצרים כדורים ולתבנית. אני רציתי שיהיו יותר יפות ופיזרתי למעלה קצת מהשוקולד הקצוץ מה שיצר מראה משגע.
עכשיו תקשיבו טוב. ראשית, תשתמשו בשני סוגים של חמאת הבוטנים, הקראנציות של שברי הבוטנים מאד מוסיפה לעוגיות.
בקשר לזמן אפיה – עשר דקות בתנור. בלבד. שימו טיימר ותוציאו את העוגיות. גם אם נדמה לכם שהן רכות, הן מתקשות בחוץ.
הן יוצאות מהתנור חמות-חמות, הריח בבית משגע ואתם משתגעים לטעום, אבל לא, תנו להן רגע ואחרי זה תראו כמה יפות הן יהיו. הן יתקשו ויהיו נהדרות. אני שמרתי אותן במקרר.
העוגיות יצאו מהתנור
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לעוגיות? בבקשה
מתכונים לעוגיות
קופסאות מושלמות לאיחסון העוגיות
הפרסום בשיתוף jif
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטן
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 1 כוס חמאת בוטנים. חצי חמאת בוטנים קלאסית וחצי עם שברי בוטנים
- 1 כוס סוכר חום
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 ביצה
- 1 כפית סודה לשתייה
Instructions
- מתחילים עם קיצוץ שוקולד מריר, שיהיה מוכן. שתי כפות שמים בצד לקישוט בסוף
- שמים בקערה, חמאת בוטנים, סוכר חום, שוקולד קצוץ ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים ביצה ומערבבים
- מוסיפים את הסודה לשתיה ומערבבים הכל ביחד
- על תבנית אפייה מניחים נייר אפייה
- מרטיבים ידיים. עם כפית לוקחים מהבלילה, יוצרים כדור, משטחים ושמים בתבנית
- תשאירו רווח בין העוגיות הן מתפשטות על נייר האפייה
- ממלאים את התבנית עם כדורי העוגיות
- אחרי שהעוגיות בתבנית, מניחים בעדינות על כל עוגיה קצת מהשוקולד הקצוץ
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים עשר דקות ומכבים את התנור
- מוציאים את העוגיות מהתנור ונותנים להן להתקרר בחוץ
- אחרי זה טועמים ואומרים - וואלה טעים! תהנו. בתיאבון
תודה על המתכון.
האם אפשר להכין עם ח. בוטנים טבעית – ללא שומן וסוכר – כמו של B&D?
אני לא מכירה את חמאת הבוטנים עליה את מדברת ולא הכנתי איתה לכן לא יכולה להמליץ 💜