חצילונים ממולאים בבשר, היא מנה שתעיף לאורחים שלכם את הפוני.
לכו לשוק ותמצאו חצילונים קטנים, תרוקנו אותם, תמלאו בשר
וחצילונים ממולאים בבשר היא מנה שבוודאות תעיף לאורחים את הפוני.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים את החצילונים הממולאים.
לפני ראש השנה ופסח מתחיל הסיפור הקבוע. לא יעזור כלום. כלום! כל חג אותו סיפור ואצל כולם אותו דבר.
"איפה אתם עושים את החג? אתם באים אלינו או שזו לא השנה שלנו?"
אף פעם אני לא זוכרת.
מזל שכל חג אני מצלמת תמונות וככה אנחנו זוכרים ויש הוכחות מי היה בחג איתנו.
עם הבכורת זכיתי. אין "איפה עושים את החג" כי החתן שלנו שבדי ולכן כל חג הם איתנו.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
באינסטגרם תוכלו לראות איך הכנתי את החצילים בואו – האינסטגרם של סוויטדולי
התקשרתי לאמצעית.
"איפה אתם השנה?"
"שכחת שאנחנו בחו"ל?"
"אויש נכון. אוי גם לא תהיו למחרת"
"אימוש, חו"ל זה חו"ל לא חוזרים בשביל ארוחה למחרת"
"נודניקית. אז מה תעשו?"
"א' כבר הודיע לי שבערב החג הוא יקח אותי למסעדה אכול כפי יכולתך "וככה תרגישי כמו בשולחן החג אצל דודה שלך""
"איזה מלך. בחיי צודק"
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
לעוד מתכונים עם בשר לחצו כאן
מתכונים עם בשר
אם אתם רוצים להכין קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור
רק ללחוץ כאן – קציצות בשר עם תפוחי אדמה
או – מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות
קציצות בשר חלומיות על מצע של תפוחי אדמה ברוטב עגבניות נהדר!
מבחר מתכונים לממולאים עם בשר ויש גם ממולאים צמחונים וטבעונים – תמצאו כאן
מתכונים לממולאים קלים וטעימים ממולאים נפלאים להכנה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
חצילונים ממולאים בבשר
מה צריך בשביל חצילונים ממולאים בבשר?
לתערובת הבשר:
1מגש חצילונים שקונים בסופר – כ-12-15 חצילונים
250 גרם בשר טחון
חצי בצל מרוסק בפומפיה
2 ביצים – אחת לתערובת הבשר, השניה לטיגון החצילונים
4-6 שיני שום
רבע חבילת פטרוזיליה קצוצה
מלח פלפל ומוסקט טחון לפי הטעם
לרוטב העגבניות:
2 כפות רסק עגבניות
6 כפות עגבניות מרוסקות ברוטב
כפית מרק עוף
כוס וחצי מים
מלח פלפל ומוסקט טחון לפי הטעם
פפריקה מתוקה
לטיגון – 4 כפות שמן קנולה
איך מכינים חצילונים ממולאים בבשר?
מורידים מהחצילים את הראשים.
לחורר בחצילונים מספר חורים. אני עושה כשישה חורים בכל חצילונים על מנת שהרטבים יכנסו לחצילים.
לרוקן את תוכן החצילונים.
לשטוף במים ולהעמיד כשהפתח על השיש שירדו המים.
בקערה נפרדת לערבב את הבשר עם ביצה אחת בצל פטרוזיליה שום ותבלינים.
למלא את החצילים עם תערובת הבשר.
לטרוף ביצה בצלחת, לטבול את החצילונים ולטגן במעט שמן מכל הצדדים.
להניח את החצילונים המטוגנים על נייר סופג.
אחרי שכל החצילונים טוגנו ומחכים על הנייר הסופג נכין את הרוטב.
אם יש לפי דעתכם יותר מדי שמן אפשר עם כף לרוקן את הסיר.
לסיר שטוגנו החצילונים להוסיף את רוטב העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, אגרוף פטרוזיליה, מרק עוף, פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה ומים.
להביא לרתיחה את סיר הרוטב.
להנמיך את האש לבשל את הרוטב כחמש דקות.
לרוטב החם מוסיפים את החצילונים ולבשל על אש נמוכה כחמישים דקות עד שעה ואפילו שעה וחצי.
לבדוק במשך הזמן אם חסר מים יש להוסיף עד חצי כוס מים.
מגישים עם אורז לבן.
ובביס הראשון הפוני יעוף לכם לאורחים שלכם, כמו שאומרים אצלנו.
חג שמח!