פלאפל בטטה אכלתם כבר?

פלאפל בטטה אכלתם כבר? כדורי פלאפל מבטטה נהדרים בטעמם

שתף
הדפסה
פלאפל בטטה אכלתם כבר?
מה צריך

2 בטטות בינוניות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
2 שיני שום כתוש
1 כוס פטרוזיליה קצוצה/ כוסברה
חצי כוס פירורי לחם
שמן לטיגון

 

 

 

מה צריך

2 בטטות בינוניות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
2 שיני שום כתוש
1 כוס פטרוזיליה קצוצה/ כוסברה
חצי כוס פירורי לחם
שמן לטיגון

 

 

 

פלאפל בטטה אכלתם כבר?

פלאפל בטטה אכלתם כבר?
נשארה לי המון בטטה והחלטתי במקום להכין את הלביבות הרגילות של הבטטה, אכין מהבטטה פלאפל ותשמעו יצא אש!

הבטטה עשירה בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, מה שהופך את הפלאפל לבחירה נפלאה. הילדים רואים כדורים וטועמים.  פלאפל בטטה הוא אופציה מצוינת לטבעונים ולצמחונים, שרוצים ליהנות מטעם הפלאפל המסורתי ללא שימוש במוצרי מן החי. אני אמנם הוספתי ביצה לתערובת, אבל טבעוניים יכולים להחליף את הביצה בטחינה.

אצלנו לא אוהבים כוסברה בכלל ולכן שמתי בתערובת פטרוזיליה, אם אוהבים אצלכם כוסברה תחליפו את הפטרוזיליה.

בואו לעקוב אחרי באינסטוש  –
האינסטגרם של סוויטדולי

חלק מהכדורים טיגנתי כמו שהם, אלה שבסלסלה, וחלק טיגנתי עם פירורי לחם. אלה שעל המגש. ממליצה לעטוף אותם עם פירורי לחם הם יותר קרנצ'ים ומעניינים.

פלאפל בטטה אכלתם כבר?

אני הכנתי את כדורי פלאפל הבטטה לארוחת צהריים ולכן היגשתי עם מטבל של רוטב צ'ילי מתוק. אם אתם רוצים אפשר לארוחה חלבית להגיש אותם עם יוגורט או עם צ'זיקי זה גם יתאים אש.

וכן אם אתם רוצים אפשר לאפות, אני העדפתי הפעם לטגן.

פלאפל בטטה אכלתם כבר?

עוד מתכונים לירקות תמצאו כאן
מתכונים לירקות

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

המכונה שתכין לכם עוגיות מושלמות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ

כדורי פלאפל מבטטה טעימים אש!

פלאפל בטטה אכלתם כבר?

פלאפל בטטה אכלתם כבר?

 


פלאפל בטטה אכלתם כבר?

סוויט דולי
פלאפל בטטה אכלתם כבר? כדורי בטטה טעימים אש!
Prep Time 1 hour 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 29 minutes
Course מתכונים לירקות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 בטטה בינונית
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס פטרוזיליה/כוסברה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון

Instructions
 

  • לא מקלפים את הבטטות ושמים בתנור לאפייה בחום של 180 מעלות כשעה עד שהן רכות
  • אני לא קולפת לפני האפייה כי ככה הבתוכו נשאר רך
  • אחרי שהבטטות מוכנות, מקררים ומרוקנים אותם בלי הקליפה לקערה ומועכים לבלילה אחידה
  • מוסיפים ביצה, מלח, פלפל שחור, שום כתוש ומערבבים הכל ביחד
  • מוסיפים חצי כוס מפירורי הלחם ומערבבים. נותנים לעיסה לעמוד עד שהשמן מתחמם כדי שפירורי הלחם יספגו בתוך העיסה
  • יוצקים שמן לסיר ומחכים שהשמן יהיה חם
  • טובלים את כדורי הבטטה שלנו בתערובת פירורי לחם ומכניסים לטיגון על אש בינונית שהם לא ישרפו
  • מכינים סיבוב אחד, ושוב מטגנים את כדורי הבטטה שלנו. בתיאבון!
Keyword פלאפל בטטה אכלתם כבר?

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
2 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות
Rinat
Rinat
2 חודשים לפני

איך בדיוק פלאפל אמיתי הוא לא טבעוני?

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים