כיסוני שטרודל ברוטב וניל, קינוח נפלא ומושקע, המשלב טעמים ומרקמים נפלאים, השילוב של תפוחים חמימים, קינמון ורוטב וניל הוא שילוב מושלם.
ואו! פשוט ואו. אחד הקינוחים הטעימים שהכנתי. קינוח מושלם לאירוח או לארוחה חגיגית. קינוח מענק ומפנק, ומשאירים רושם פנטסטי על האורחים.
תתכוננו, אנשים יאכלו את הכיסונים עם כף. לא צריך סכין ומזלג. מעמיסים כיסון עם רוטב על הכף והיידה נהנים.
את הכיסונים הכנתי עם ההמצאה הגאונית החדשה של שימרית – בצק כיסונים. אחרי שהכנתי ורניקס גבינה מתוקה בעשר דקות ומרק במיה וכיסוני בשר, היה לי ברור שאני חייבת למצוא משהו אחר. ככה החלטתי להכין את הכיסונים המשגעים האלה.
הוספתי רוטב וניל לכיסונים ואמא'לה ואבא'לה כמה שהשילוב הזה קטלני וטעים.
הכנתי לכם סרטון כדי שתראו בדיוק איך הכנתי
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
אני בישלתי את התפוחים קודם עם חמאה, סוכר וקינמון. אפשר כמובן להוסיף אגוזים או צימוקים אם אתם אוהבים, אני הלכתי רק על תפוחים.
הכיסונים נהדרים, אבל תכינו גם את הקרם הוניל ותראו איך האנשים נהנים מהשילוב הטעים.
כדי שתראו כמה קל הכנתי לכם שלב אחרי שלב הנה לוחצים כאן – איך מכינים רוטב וניל קלאסי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ'אפ
הדוגמא של הכנת הכיסונים קלה להכנה, תראו בסרטון כמה קל להכין
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מנה מושלמת לאירוח
מיוחד לקיץ
קנקן אמייל צבעוני 2.5 ליטר
כיסוני שטרודל ברוטב וניל
המתכון בשיתוף שימרית

כיסוני שטרודל ברוטב וניל
סוויט דוליIngredients
- 1 קופסת כיסונים שימרית
- 50 גרם חמאה
- 3 תפוחי עץ
- 1 כף סוכר חום
- רבע כפית קינמון
- 1 כוס מים/חלב
רוטב וניל
- 2 חלמונים
- חצי כוס סוכר
- 1 מקל וניל
- 1 וחצי כוס חלב
- 1 כף קורנפלור
Instructions
- מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות
- במחבת שמים את החמאה עם הסוכר החום והקינמון ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס
- מוסיפים את קוביות התפוחים לבלילת הסוכר והחמאה ומערבבים
- מבשלים כעשר דקות עד שהתפוחים רכים, מורידים ומקררים, שומרים את המחבת
- לוקחים כיסון שמים כפית מתערובת התפוחים, מרטיבים עם מים את שולי הכיסון
- סוגרים באמצע, מקפלים קצה אחד פנימה, וגם את הקצה השני וסוגרים עם מים את הכיסון
- ככה מכינים את כל הכיסונים
- שמים כף חמאה במחבת שהכנו את התפוחים וממיסים אותה, מניחים את הכיסונים ומטגנים
- לאחר מספר דקות מוסיפים כוס חלב או מים למחבת, המים יתערבבו עם תערובת הסוכר החום והקינמון וזה בסדר
- מכסים את הסיר. מבשלים את הכיסונים כעשר דקות עד שהם רכים. מעבירים לצלחת הגשה.
רוטב וניל
- מערבבים היטב את החלמונים עם הסוכר עד שהחלמונים נעשים בהירים
- מערבבים את החלב עם כף קורנפלור ומעבירים לסיר לחימום ומערבבים כל הזמן
- מוסיפים את מקל הוניל לחלב
- כשהחלב מתחיל להסמיך, מורידים מהאש, מעבירים כף או שתיים לחלמונים ומערבבים ביחד, שהחלמונים יתערבבו עם החלב, השוואת טמפרטורות קוראים לזה
- לתוך הסיר עם החלב מוסיפים את החלמונים וכל הזמן מערבבים
- אחרי כמה דקות הרוטב יסמיך ויהיה מוכן
- איך יודעים שהרוטב מוכן? טובלים כף ברוטב ועושים "שביל" אם השביל נשאר סימן שהרוטב מוכן
- מורידים מהאש
- על צלחת הגשה יוצקים מהרוטב ומניחים את כיסוני השטרודל. ואו. אתם תהנו. בתיאבון