גבינת לאבנה משני מצרכים בלבד תוכלו להכין בבית והיא תהייה אפילו יותר טעימה ממה שתקנו בסופר.
אתם פשוט תהנו מכמה קל להכין את הלאבנה הבייתית. יוגורט ומלח זה כל מה שצריך.
הכל התחיל כשפתחתי את המקרר וראיתי מול העיניים את הקופסה הזו.
"שלומי, מה זה??"
מסתבר שבעלי קנה מתקן להכנת גבינה. במקום החיתול שהיינו משתמשים בו תמיד, מעכשיו יש קופסת פלסטיק ששמים בתוכה את היוגורט והמלח, המים נוזלים דרך מסננת החוצה ותוך יום יש לנו גבינה.

אנחנו מכינים האמת די הרבה גבינות בבית, גבינת שמנת ביתית קלה להכנה, להיט אצלנו, אבל הפעם הוא הכין לאבנה.
יתרונות ברורים יש לנו בהכנת גבינה בבית. הכנת גבינה בבית זולה יותר מקנייתה בסופר. אפשר לבחור את סוג היוגורט ומידת המליחות.
גבינה ביתית טרייה יותר ובעלת טעם עשיר יותר והכי חשוב, היא מכילה פחות חומרים משמרים וכימיקלים.
זה ממש כיף לאכול משהו שהכנו בבית.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

תקשיבו זה נעשה להיט להכין את הלאבנה. יואו כל היום נשנשתי עם קרקרים לצערי כמה שהיתה טעימה.
שני מצרכים בלבד אתם צריכים בשביל להכין את הלאבנה הנהדרת הזו, יוגורט ומלח. אנחנו שמנו על 2 גביעי יוגורט כפית מלח, אם אתם חושבים שזה מלוח מדי בשבילכם אתם יכולים לשמים חצי כפית.

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו75כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מחפשים עוד מתכונים טעימים?
מתכונים לממרחים ומטבלים
תכינו בלילה בבוקר תהייה לכם ארוחת בוקר נפלאה

גבינת לאבנה משני מצרכים בלבד


גבינת לאבנה משני מצרכים בלבד
סוויט דוליIngredients
- 500 מל יוגורט מעל 5%
- 1 כפית מלח
Instructions
- שמים בקערה את היוגורט ומערבבים עם המלח
- מסדרים חיתול על צלחת ומעבירים את היוגורט פנימה
- סוגרים את החיתול היטב וסוחטים את הנוזלים כמה דקות
- סוחטים את החיתול מספר פעמים עד שבטוחים שאין יותר נוזלים
- את החיתול עם השמנת מניחים בתוך מסננת ובקערית ומעבירים למקרר למשך לילה
- מוציאים אחרי לילה, פותחים את החיתול ומגלים שיש לנו לאבנה טעימה אש!
- או - ששמים בקופסה כמו שיש לנו(: בתיאבון.
שנים אני מכינה לאבנה כי לא אוהבת את החמיצות בלאבנה הקנויה. אני משתמשת ביוגורט תנובה שנמכר באריזה של 3 קג 4% או 6% אם מוצאת. לוקחת סיר פסטה. שמה בתוכו הגבהה ומעליה את המסננת. בתוך המסננת חיצול. שופכת פנימה את היוגורט ונותנת לו להגיר מים. על החיצול שמה צלחת ומעליה משקולות. בפעם האחרונה שמתי משקולות של 15 קג ויצאה לי גבינה קשה. לאבנה מוצק בטעם חלומי. אפשר לשים שום, זעעטר, קצח וכדומה. אני אוהבת את זה נקי והכי אוהבת לאכול עם חזרת ביבתית. טעים ברמות. מי שאין לו סיר פסטה יכול לקשור את החיתול לברז ולתת למים לצאת במשך הלילה.… קרא עוד »
תודה רבה על העיצות הנפלאות!