עוגת תפוחים בלתי נראית, זו עוגה מהמטבח הצרפתי, ששרפה את הרשת עם המוני צפיות, וידעתי שאני חייבת לנסות להכין לראות אם היא באמת טעימה.
השם "בלתי נראית" הוא גאוני, זה בגלל שפרוסות התפוחים נחתכות כל כך דק שהן כמעט נעלמות בתוך כמות קטנה של בלילה.
הפרוסות הדקיקות של תפוחים יוצרות מראה עדין דמוי שיש, ובמקום עוגת תפוחים רגילה, מקבלים שכבות-שכבות של תפוחים רכים וקרמיים, המודבקים יחד במינימום בלילה. זו הרגשה של ענן פירותי שנמס בפה.
בזכות כמות הבלילה הקטנה, התפוחים הם הכוכבים האמיתיים, הם שיוצרים בעוגה את המראה דמוי שיש.
הטעם הדומיננטי הוא של פרי מתוק, רך ועסיסי, זו אלגנטיות קלאסית במיטבה.
אל תתנו לשם המתוחכם להפחיד אתכם. הבלילה היא בנוסח עוגה בחושה, ואצלי עוד התקלקל המיקסר באמצע, אז עברתי למעבד מזון וגם ככה העוגה יצאה נפלאה.
מה שכן, משתמשים בתפוחים מתוקים מסוג חרמון או פינק ליידי, ולחיתוך משתמשים במנדולינה שהפרוסות יהיו דקות על גבול השקוף.
תשתמשו בתבנית אפייה אטומה או תעטפו את התבנית כולה עם נייר אפייה כדי שהעוגה לא תטפטף מבעד לתבנית בזמן האפייה
הכנתי לכם כמובן סרטון איך הכנתי את העוגה
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן87 – מתכונים לווטצ'אפ
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
תוכלו לראות בלייב את שלבי הכנת העוגה
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
מנדולינה משולבת שמונה ב – 1
שהכנתי איתה את פרוסות התפוחים השקופות
לפרטים ומכירה
מנדולינה משולבת שמונה ב – 1
עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
העוגה הזו מלאה בתפוחים, ומכילה יחסית מעט קמח ושומן בהשוואה לעוגות בחושות רגילות. זה הופך אותה לאופציה נהדרת וקלילה יותר לקינוח, שמתאימה גם למי שמחפש משהו פחות "כבד" אבל עדיין מפנק ברמות.
והכי חשוב – אם הכנתם בבקשה תשלחו לי תמונות לווטאצפ – 0584542255 – או לשתף באינסטגרם או בפייסבוק. תודה!
עוגת תפוחים בלתי נראית
עוגת תפוחים בלתי נראית
סוויט דוליIngredients
- 3 תפוחים מתוקים
- 3 ביצים
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- חצי כוס חלב פושר
- 30 גרם חמאה
- 100 גרם קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- סוכר וניל
Instructions
- מקלפים את ה תפוחים ובעזרת מנדולינה חותכים לפרוסות דקות דקות
- בקערה שמים את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל ומקציפים הכל ביחד
- גם במעבד מזון ניתן להכין, שמים את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל שני סיבובים ומפסיקים
- מוסיפים את החלב והחמאה ועוד שני סיבובים
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה עוד שני סיבובים ומפסיקים
- מעבירים את כל התפוחים לקערית עם הבלילה ומערבבים של התפוחים יהיו עטופים בבלילה
- משמנים תבנית אטומה או שמים נייר אפייה על כל התבנית
- משמנים ויוצקים פנימה את התפוחים עם הבלילה
- אפשר לסדר עם כף את השכבה העליונה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כארבעים -ארבעים וחמש דקות עד שהעוגה שחומה
- מוציאים, נותנים לה להתקרר, בוזקים אבקת סוכר והיידה - בתיאבון.
- אני שמרתי את העוגה יומיים במקרר וטעמה רק השתבח. תהנו.

היי טעות שלי כן רשום סלחה
הכל טוב ושיהיה שבוע טוב
גדלים מיניאטוריים
של התפוחים? בטח הפרוסות חייבות להיות דקות