מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים.
מאז שנכנס לנו החתן השבדי למשפחה יש קבוע במקרר המשפחתי אצל בתי, חמאה למריחה "לורפק".
שנים לא העזתי לגעת בחמאה, ו"לורפק" זה באמת לשבור אותי לגמרי כי היא נמרחת כל כך בקלות.
באחד הימים כשהתארחתי אצל בתי, בעודי מורחת פרוסה עם שכבה דקה (דקה-דקה נשבעת!)
של לורפק ומקטרת על זה שיש במקרר את האסון הזה,
אמרה בתי:"ואת מנעת ממני כל השנים חמאה"
נפל לי הסכין של החמאה מהיד והלסת נשמטה לאדמה.
"מנעתי?? אם יש מדף תמיד עמוס במקרר שלנו, זה המדף של החמאה, איך מנעתי ממך בדיוק?"
"אבל אמא, זו היתה חמאה לבישול ולאפיה"
"מה בישול?זו היתה החמאה היחידה שהיתה! החמאה הכי טעימה שיש. לא היה משהו אחר !"
"לא נראה לי. זה לא חמאה אמיתית"
לורפק לא אמיתית ואת בכלל לא אמיתית! מנעתי ממנה חמאה. אני לא מאמינה שאני שומעת את זה!!"
תקעתי כזה ביס בפרוסה שאולי מפה לפחות תגיע הנחמה.
פייי לכי תתווכחי עם רגשות של ילדים.
השבוע היינו בשוק מחנה יהודה ושם על הדוכן ראיתי חצילים קטנים.
ישר ידעתי שאני רוצה להכין ריבה מהחצילים, אבל הם לא היו ממש יפים.
עשינו סיבוב בכל השוק עד שהגענו למדף עמוס לעייפה בחצילים קטנים-קטנים, יפים-יפים,
ואני העמסתי שקית מהם.
במוח כבר תכננתי את הפרוסה עם החמאה עליה אניח את החצילים למטרות צילום.
הבעיה היחידה תמיד בצילומים שאני צריכה לטעום עבורכם אם הריבה הצליחה,
שתראו איך זה נראה מבפנים.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו48 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
הכנתי לכם מדריך מדוייק רק ללחוץ כאן –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות

לעוד מתכונים עם חצילים לחצו כאן
מתכונים עם חצילים
כמו שאתם רואים בתמונה ואה-ואה חברימים, היא יצאה פצצה!
לעוד מתכונים לריבות וקונפיטורות בטעמים
מתכונים לריבות וקונפיטורות
מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים
מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים
סוויט דוליIngredients
- 1 קילו חצילים קטנים קטנים
- 1 קילו סוכר
- 4-5 שיני ציפורן
- 1 מקל וניל
- 1 כף לימון סחוט
Instructions
- שוטפים היטב את החצילים ומייבשים
- מנקבים את החצילים עם קיסם בכמה מקומות שלא יתפוצצו בזמן הבישול
- ממלאים סיר עם מים, מכניסים את החצילים פנימה ומרתיחים, אחרי הרתיחה שופכים את המשים. תעשו ככה פעמיים או שלוש
- מעבירים את החצילים למסננת שיגרו מהם המים לחלוטין
- מכינים סיר עם סירופ סוכר, שמים בסיר את הסוכר עם התבלינים והלימון ומיסים לאט לאט את הסוכר
- כשהסוכר נמס ויש סירופ, מכניסים את החצילים לאט לאט על אש נמוכה כשעה שעה וחצי, מדי פעם מערבבים בזהירות.
- הופכים אותם מדי פעם כדי שכל החצילים יספגו את הטעם
- איך יודעים שהחצילים מוכנים? לוקחים צלחת אפילו לא חייבת להקפיא אותה, יוצקים מעט סירופ על הצלחת, מעבירים אצבע באמצע, אם יש שביל, הריבה מוכנה. אם הנוזלים מתערבבים תנו לריבה להתבשל עוד קצת.
- אבל! לא לעזוב אותה לבד שהנוזלים לא יגמרו והכל יתייבש. בהצלחה וחג שמח!
