תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות, הכינה שוב חברתי האהובה ציפי. זוכרים שהייתי אצל חברתי האהובה ציפי שלמדה אותי איך מכינים שולבטה?
אחרי שהכנו וצילמנו ציפי פתחה שולחן וארחה אותי לארוחה. היא הגישה לי את התבשיל ומה אגיד לכם חברימים – תבשיל טעים אש! ישר הודעתי לה שעכשיו אני מצלמת גם את התבשיל ואתם זכיתם במתכון.
איך הבן שלה אמר כשטעם את התבשיל?
"אמא, רואים שהכנת את האוכל באהבה"
וכן, זה היה עוף וקציצות בטעם של בית, בטעם של אהבה.
חלק מהתמונות צילמתי בלי הקציצות, אבל שתדעו שהקציצות שהתבשלו ברוטב העגבניות עם התבלינים, היו חלומיות. רכות רכות ומלאות טעם.
אצלנו בבית לא היה נהוג להכין עוף עם זיתים. בפעם הראשונה שאכלתי עוף עם זיתים, הטעם היה פיקנטי ומיוחד בעיני, הכי תבשיל של בית
בואו לעקוב אחרי באינסטוש
האינסטגרם של סוויטדולי
ראשית, שולקים את הזיתים,
זאת אומרת מרתיחים במים ומסננים.
מטגנים את העוף,
מוסיפים תבלינים שום וזיתים ומטגנים עוד קצת.
מוסיפים רסק עגבניות ומים
מביאים לרתיחה
ואז אפשר להוסיף את הקציצות
ומבשלים הכל ביחד.
מגישים עם אורז לבן או קוסקוס ובני הבית ינשקו עפר רגליכם.
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו56 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
עוד מתכונים לעוף
תוכלו למצוא כאן – מתכונים לעוף
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות
תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות
סוויט דוליIngredients
- 1 קופסה זיתים ירוקים ללא חרצנים
- 4 כרעיים של עוף
- 5 כפות שמן
- 5 שיני שום פרוסות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- חצי כפית פפריקה אדומה מתוקה
- חצי כפית פפריקה אדומה חריפה
- רבע כפית כמון
- רבע כפית כורכום
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 2 כוסות מים רותחים
Instructions
- שמים על האש סיר מים מוסיפים את הזיתים ומרתיחים
- לאחר שהמים רתחו, מכבים את האש מסננים את הזיתים
- בסיר שמים מעט שמן מטגנים את העוף משני הצדדים
- לאחר שטיגנו את העוף מוסיפים את כל התבלינים, השום והזיתים
- מטגנים הכל ביחד עם העוף עוד מספר דקות
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות
- מכסים עם מים רותחים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שהעוף מתבשל
- אפשר להכין קציצות מבשר טחון
- לערבב עם הבשר עם בצל קצוץ, מלח, פלפל ושום כתוש, ביצים ופירורי לחם
- יוצרים קציצות וזורקים אותם להתבשל בסיר יחד עם העוף, מעדן!
