לחמניות ביתיות מקמח כוסמין וגרעיני דלעת .
אחרי ההצלחה של לחם הכוסמין, החלטתי להכין לחמניות מקמח כוסמין
אבל לערבב הפעם בתוך הלחמניות גרעיני דלעת וחמניה.
הכנתי סרטון שלב אחרי שלב איך הכנתי את הלחמניות מקמח כוסמין והפעם עם גרעיני דלעת וחמניה.
בפעם הקודמת שאלו אותי על יתרונות של הקמח כוסמין לעומת הקמח הרגיל,
שוב נברתי במאמרים מקצועיים ומצאתי מאמר בכללית על הלחם כוסמין, הנה
הבאתי לכם את הדברים החשובים:
לחם כוסמין
מה זה?
לחם מקמח של הדגן כוסמין (Spelt). למרות הדמיון בצליל,
כוסמין אינו כוסמת, אלא דגן ממשפחת גרעיני החיטה העתיקים.
מה טוב בו?
קמח כוסמין מכיל עד 60% יותר אבץ, ברזל, מגנזיום וזרחן מאשר קמח חיטה.
יש לו הרכב שונה של תת יחידות החלבון שמהן מורכב הגלוטן שבו,
ולכן ממליצים לנסות אותו למי שסובלים מרגישות לגלוטן שאינה צליאק, ממחלות מעי דלקתיות וממעי רגיז.
שימו לב: אם אתם חולי צליאק, גם הוא אסור, כי בסופו של דבר גם לחם כוסמין מכיל גלוטן.
עוד יתרון בכוסמין הוא שהדגן יכול לצמוח בתנאי גידול קשים
ועם פחות חומרי הדברה. לכן בשנים האחרונות הוא צובר פופולריות שכן רואים בו מאכל אורגני שפוגע פחות באיכות הסביבה.
מה רע?
לא הרבה. עלות הייצור של כוסמין גבוהה יותר ולכן הלחם עצמו יותר יקר.
ועכשיו אחרי שאנחנו חכמים, נחזור ללחמניות מקמח הכוסמין המלא שהכנתי.
הוספתי ללחמניות גרעיני חמניה ודלעת לתוך התערובת.
כשהבצק כבר היה מוכן הוספתי למיקסר את גרעיני החמניה והדעלת
והמיקסר עבד סיבוב נוסף.
בניגוד לעבודה עם קמח שמרים, הבצק של הקמח כוסמין מתהווה לכדור די מהר
ומספיק 7-8 דקות להכנת הבצק.
הפעם לאחר הכנת הבצק, הכנסתי למקרר ללילה ורק למחרת הכנתי את הלחמניות.
הפעם גם חרצתי על הלחמניות פסים כדי ליצור צורה יותר מעניינת
והן יצאו פשוט מושלמות!
כך הן נראות כשיצאו מהתנור


תוכלו למצוא כאן – פנקייק מקמח כוסמין מלא
ויש גם – לחם מקמח כוסמין מלא
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

לחמניות ביתיות מקמח כוסמין וגרעיני דלעת
סוויט טיפ:
בנושא השמרים:
אם משתמשים בקוביה במתכון יש להשתמש בחצי קוביה.
שמרים טריים יש להמיס במים חמימים(ששייכים למתכון) עם כפית סוכר וכף קמח.
מערבבים ביחד, שמים בצד כעשר דקות עד שהעיסה תוססת ולאחר מכן מוסיפים למתכון.
אני השתמשתי במתכון בשתי כפיות של שמרית.
פירוט בנושא המרות ומשקלים לחצו כאן – המרות מידות משקל לאפייה ובישול
מה צריך בשביל לחמניות ביתיות מקמח כוסמין וגרעיני דלעת ?
500 גרם קמח כוסמין
2 כפיות שמרים
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
כוס – כוס ורבע מים פושרים (כוס בינלאומית)
חצי כוס גרעיני חמניה ודלעת
איך מכינים לחמניות ביתיות מקמח כוסמין וגרעיני דלעת ?
בקערת מיקסר שמים את הקמח. משתמשים בוו לישה.
מוסיפים את המלח ומערבבים סיבוב אחד.
מוסיפים את השמרים מערבבים עוד סיבוב.
מוסיפים את השמן המיקסר ממשיך לעבוד על מהירות איטית
מוסיפים את המים. מתחילים בזילוף דק של כוס מים פושרים בזמן שהמיקסר עובד.
על מהירות איטית-בינונית שלוש ארבע דקות.
הבצק אמור להיות בסוף כדור רך וגמיש.
סיימתם עם כוס המים? תוסיפו לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתאחד.
שהמיקסר ימשיך לעבוד עוד 5 עד 6 דקות לפחות במהירות בינונית.
בסוף יהיה לכם כדור חום שנצמד לוו הלישה.
בשלב הזה תוסיפו את גרעיני הדלעת והחמניה.
עוד שניים שלושה סיבובים במיקסר והבצק מוכן.
לשמן תבנית, להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד.
הפעם, השארתי את הבצק במקרר ללילה.
בם במקרר הוא תפח מעט במשך הלילה.
מוציאים מהקערה,מקמחים משטח עבודה,לשים אותו, מוציאים את האויר.
לשים לצורת נקניק ארוך.
עם סכין חותכים פיסות ומכדררים כדורים.
תוכלו לראות בסרטון שלמעלה בדיוק איך מכדררים את הכדורים.
עם סכין חורצים פסים על הבצק.
שמים בתבנית אפיה, מכסים במגבת מטבח ולעוד שעה התפחה.
מחממים תנור ל – 180 מעלות.
מורחים על הלחמניות מעט שמן ומפזרים מעל גרעיני חמניה ודלעת, אם תבחרו אפשר שיבולת שועל,
אפשר שומשום, הכל הולך.
אופים בתנור כחצי שעה עד ארבעים דקות.
אחרי כחצי שעה תבדקו אם הלחמניות מוכנות,שלא ישרפו יתר על המידה.
הלחמניות מוכנות, מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר.
טעים טעים טעים!