קיגל או קוגל היא פשטידת אטריות מתוקה.
פשטידת אטריות מתוקה עם צימוקים וקינמון היא פשטידה הורסת!
קיגל או קוגל, היא פשטידת אטריות הנפוצה מאד בקרב יהדות אשכנז.
תעשו סיבוב בבני ברק ביום חמישי בערב וכל המעדניות מפוצצות בקיגל או קוגל.
אני לא חובבת פסטה אבל אחרי הביס הראשון של הקיגל, התמכרתי לגמרי.
במתכון הקלאסי של הקיגל, כמעט כמו החמין שוכחים את הפשטידה בתנור המון שעות,
כדי שתצא שחומה, לא בבית ספרנו.
יש לי מתכון לקיגל או קוגל היא פשטידת אטריות מתוקה, פנטסטית שמכינים תוך שעה.
אני חייבת לקפוץ לסוף.
התקשרה אחותי ושאלה מה אני עושה, אמרתי לה "מצלמת קיגל"
נאנחה "אוח יש לי חברה שעושה קיגל למות כמה טעים"
"מעניין מה תגידי על שלי" אמרתי ושלחתי לה את הקיגל.
התקשרה
"את איומה-איומה-איומה! דבר כזה נוראי לא טעמתי בחיים שלי! שלא תעיזי לשלוח לי יותר דברים כאלה!!"
"עד כדי כך גרוע?"
"נורא!!! לא יכולתי להפסיק לאכול ובגללך אני כל הזמן מקלקלת את הדיאטה!"
זה השלב בו שילבתי רגליים בהנאה ואמרתי
"חשבתי שהחברה שלך מכינה קיגל למות"
זה בגלל שעוד לא טעמתי את הקיגל שלך! ושלא תעיזי לשלוח יותר את שומעת??!"
לעוד מתכונים של פסטה לחצו כאן
מתכונים לפסטה
אגב, ערב ט"ו בשבט היום ואם עוד לא החלטתם מה להכין בבקשה
מתכונים טעימים לט"ו בשבט
מבחר מתכונים טעימים לט"ו בשבט, שולחן החג שלכם יהיה חגיגי!
השבוע נשארה לי פסטה במקרר והחלטתי שאני עושה מזה קיגל.
במתכון משתמשים באטריות דקות של מרק
תאמינו לי גם עם אטריות פסטה רגילות יצא קיגל, פשטידת אטריות מתוקה למות!
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קיגל או קוגל היא פשטידת אטריות מתוקה
בדרך כלל מכינים את הקיגל עם אטריות דקות,
אני הכנתי עם פסטה רגילה ויצא נהדר.
מה צריך בשביל קיגל פשטידת אטריות מתוקה עם צימוקים וקינמון?
חצי חבילת פסטה מבושלת – כשלוש כוסות מלאות
3 ביצים
חצי כוס סוכר
כפית גדושה קינמון
100 גרם צימוקים
רבע כוס שמן
100 גרם חמאה
איך מכינים קיגל פשטידת אטריות מתוקה עם צימוקים וקינמון?
את הפסטה המבושלת מערבבים עם השמן.
מוסיפים לפסטה, ביצים, סוכר, קינמון, צימוקים ומערבבים הכל ביחד.
משמנים תבנית ויוצקים את הפשטידה פנימה.
על הפשטידה מפזרים ריבועים של חמאה.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הפשטידה.
אופים כארבעים דקות עד שהפשטידה משחימה,
מוציאים ואי אפשר בלי להתחיל לטעום. בוודאות!
בתיאבון!
טעים טעים. קורט מלח ופלפל שחור מקפיץ את הקיגל
צודקת בהחלט למי שאוהב. גמר חתימה טובה