מתכון למרק עוף מושלם
"אמא אני גמור! השפעת הגיעה גם אלי"
"אין בעיות מותק, מרק עוף בדרך אליך"
כולנו יודעים שמרק עוף הוא תרופת סבתא מבריאה להצטננויות ולשפעת.
כשאני חולה, מרק עוף זה הדבר האהוב עלי ביותר.
גם העוף שבתוכו, הכי טעים בעיני.
ככה בדיוק נולדה הכתבה הזו.
העלתי את התמונה הזו לאינסטוש
ושאלו אותי איך אני מכינה את המרק.
אם אתם עוד לא באינסטוש שלי
בואו להצטרף כאן – האינסטוש שלי
אז איך מכינים מרק עוף מושלם?
בחגים, כשכל אחד צריך להביא משהו, גיסי, תמיד מקבל את תפקיד "להביא את המרק" כי המרק שלו הכי טעים.
כששאלתי אותו מה הוא שם במרק, התברר שזה לא רק עוף.
הבחור, שם במרק הודו, חלקי בשר, מבשל הכל ביחד ואחר כך מסנן את המרק מהבשר.

אז בואו נתחיל בכללים.
אפשר להכין את העוף עם עור או בלי עור.
נכון, אם מבשלים עם העור יש שכבת שומן במרק, אבל זה הסבתות אומרות, הבריאות של המרק.
אם אתם לא אוהבים את שכבת השומן, אחרי לילה במקרר תהייה לכם שכבה של שומן על המרק,
עם כף לאסוף ולזרוק.
אם אתם רוצים לבשל בלי עור – פשוט לבקש מהקצב בסופר שיוריד לכם את העור מהעוף.
לגבי הירקות – אני שמה גזר ובצל. יכולים להוסיף ריבועי דלעת,תפוחי אדמה או קישוא אבל בעיני זה כבר מרק ירקות.
בנוגע לעשבים – סלרי ופטרוזיליה וכשהמרק מוכן פשוט לשלוף החוצה.
יש פעמים שאני שמה רק סלרי וגם יוצא משובח.
תבלינים – מלח ופלפל. זהו.
שמים הכל בסיר ומביאים לרתיחה. נוצר קצף מעל, יש להסיר עם כף ולהמשיך לבשל.
אחרי שהמרק מוכן, אני מסננת את המרק דרך מסננת ומגישה.
עוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מרקים
מתכונים שונים למרק ירקות בגירסאות שונות תמצאו כאן – מרק ירקות
מוזמנים לקהילת האוכל עם המון מתכונים טעימים
"אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם אתם מוזמנים לכאן – אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מרק עוף צלול עם אטריות, הכי טעים בעולם!
איך מכינים מרק עוף מושלם
![]()
![]()
מתכון למרק עוף מושלם
סוויט דוליIngredients
- 4 פולקע עוף
- 3 כנפיים של עוף
- 100 גרם שווארמה הודו נקבה
- 3 גזרים
- 1 בצל
- 4 עלי סלרי וגבעולים
- חצי צרור עלי פטרוזיליה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 5 כוסות מים
Instructions
- שמים את כל חלקי הבשר, העוף והירקות עם מים בסיר ומביאים לרתיחה.
- בזמן הזה יש נוצר קצף במי המרק, עם כף להסיר את כל הקצף.
- להוסיף מלח ופלפל ולהביא שוב לרתיחה.
- טועמים ואם צריך משפרים טעמים
- להנמיך את האש ולבשל שעה וחצי עד שעתיים על אש קטנה
- בריאות בריאות בריאות!

מה זה אומר שווארמה הודו קונים מתובל ?
לא מתובל. בקצביה תבקשי שווארמה הודו או גרון הודו זה מוסיף טעם.