פילו עם מלבי עוגה יוונית חלומית

פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית, מאפה יווני עם סירופ סוכר

שתף
הדפסה
פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר
מה צריך

1 חבילת עלי פילו מופשר
100 גרם חמאה מומסת

למילוי
3 כוסות חלב
חצי כוס סוכר
1 מקל וניל

5 כפות קורנפלור+1 כוס חלב – מעורבב ביחד

סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
כפית מיץ לימון סחוט
חצי מקל וניל
2 טיפות מי זהר

מה צריך

1 חבילת עלי פילו מופשר
100 גרם חמאה מומסת

למילוי
3 כוסות חלב
חצי כוס סוכר
1 מקל וניל

5 כפות קורנפלור+1 כוס חלב – מעורבב ביחד

סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
כפית מיץ לימון סחוט
חצי מקל וניל
2 טיפות מי זהר

פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר

פילו עם מלבי עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר.
סבתא שלי, נונה פקימה ז"ל, גרה ברחוב כיאט בחיפה,
בבנין עם חנויות למטה והמון המון מדרגות אפלוליות עד שהיינו מגיעים אליה לקומה השלישית.
חלונות הבית היו תמיד פתוחים, הרחוב תמיד שקק חיים בתוך הבית.
אם הייתי מתכופפת קדימה, הייתי מצליחה לראות את הנמל
ולא זוכרת שאמרו לי אל תתכופפי שלא תפלי.
הבית כולו הכיל שני חדרים. חדר כניסה שהיה בו כוך שנקרא מטבח עם שולחן וכוננית וחדר שינה נוסף.
השירותים היו מחוץ לבית אבל זה כבר שייך לסיפור אחר.
מהכוך הקטן הזה נונה שלי הכינה את כל האוכל.
בורקסים כמובן שהכינה עם יד אחת קשורה לאחור ובעיניים עצומות,
אבל מלבי, אני לא זוכרת שאי פעם טעמתי אצלה. לא כל שכן מלבי עטוף בבצק.

היינו בחופשה משפחתית ביוון וכל ערב כשהגישו לנו את עלי הפילו עם המלבי, התעלפתי.
ביוון היא גם נמכרת כעוגה יוונית עם גבינה.
כל ערב לא הפסקתי לנשנש את העונג הזה, היה לי ברור שאני חוזרת לארץ ומשחזרת אותו.
החלטתי להכין את המלבי עם הפילו, בתבניות אישיות כדי שכל אחד יוכל להנות לחוד.

מה גם שאחרי שמחלצים מהתבנית האישית,
פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר, נראה כמו פרח.

פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר

צרפתי לכם תמונה איך פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר,
נראה לפני שחילצתי את הנייר מהמאפה הנהדר הזה.
אחרי האפייה, פשוט לגזור עם מספריים את הקרטון
לקלף את הקרטון מהבצק.

פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר

כך זה נראה אחרי שקילפתי את הנייר
הנקודות השחורות הם לא לכלוך.
בישלתי את החלב עם מקל ווניל להשבחת הטעם.
פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר אם אתם מתעצלים אתם יכולים להכין גם בתבנית אחת
רק רצוי לסמן את הריבועים לפני האפייה
מה שאני לא עשיתי בתבנית הזו.
במתכון לבקלאווה מבצק פילו תוכלו לראות בדיוק
איך בצק הפילו נראה כשמסמנים את העלים ואופים.
פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר

מתכונים קלים ונהדרים עם בצק פילו תמצאו כאן – מתכונים עם עלי פילו

לעוד מתכונים יוונים לחצו כאן – מתכונים יוונים

עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו11 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים

פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר

פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר

 


מה צריך בשביל פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר?

1 חבילת עלי פילו מופשר
100 גרם חמאה

למילוי
3 כוסות חלב
חצי כוס סוכר
1 מקל וניל

5 כפות קורנפלור+1 כוס חלב – מעורבב ביחד

סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
כפית מיץ לימון סחוט
חצי מקל וניל
2 טיפות מי זהר – תיזהרו עם המי זהר אם תשימו הרבה הרוטב יהיה מריר.
לבשל הכל ביחד על האש כחצי שעה.

איך מכינים פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר?

שמים סיר על האש, יוצקים פנימה 3 כוסות חלב עם סוכר ומקל ווניל ומבשלים.
מערבבים בכוס נפרדת 5 כפות קונפלור ומוסיפים לסיר עם החלב ומערבבים כל הזמן,
עד קבלת מלבי סמיך.
להוריד מהאש, להוציא את מקל הוניל ולשים בצד.
פותחים את עלי הפילו.

להכנה בתבנית:
מורחים עלי פילו בחמאה מומסת ומשטחים בתבנית.
להניח ארבעה עלי פילו כל אחד מהם מרוח בחמאה אחד על גבי השני.
לצקת את המלבי על עלי הפילו.
למרוח עלה פילו נוסף בחמאה ולכסות את המלבי.
להוסיף עוד שני עלים מרוחים בחמאה ולהניח על העלה העליון.
לחתוך את עלי הפילו לריבועים.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות להכניס את המאפה כחצי שעה עד שמשחים.
להוציא מהתנור ולשפוך עליו את הסירופ הקר.
אל תתביישו, כמה שיותר.

להכנה בתבניות אישיות:
למרוח את עלה הפילו היטב בחמאה, לקפל את העלה לשניים ולהכניס לתבנית האישית.
לצקת כשתי כפות מהמלבי לתוך התבנית ולכסות מעל בעלה פילו מוברש בחמאה מקופל לשניים.
אם תקמטו את העלה זה יהיה אפילו יותר יפה כשיצא מהתנור.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות להכניס את המאפים כחצי שעה עד שישחימו.
להוציא מהתנור ולשפוך עליהם את הסירופ הקר.
לפני ההגשה, מקלפים בזהירות את העטיפות ומגישים לשולחן.
אוח אתם תהנו!!

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים