עוגת תמרים בחושה פרווה גבוהה במיוחד, היא עוגה רכה וחלומית שבכלל לא תכננתי להכין.
היום שלי התחיל עם רצון עז להתחיל דיאטה ואפילו שלחתי לכם מתכון למג'דרה אורז עם שעועית מש, כדי להיות בטוחה שזה יהיה התפריט שלי היום, אבל הבת התקשרה וביקשה שאכין עוגת יומולדת לבעלה.
ו"אמא, נורא בא לי שתכיני לי גם עוגיות תמרים". נו-נו, הבנתי שדיאטה כבר לא תהייה פה היום. דווקא שמחתי, כי הסגר הזה עשה לי מצב רוח מזופת ואצלי אהובות ואוהבים "מתוקים זה הכי סוג של נחמה".
הלכתי למזווה ולקחתי קופסת תמרים, כשפתחתי את מגירת התבניות לעוגה, ראיתי את התבנית החדשה שקניתי וידעתי שאני חייבת להכין בה את העוגה.
יש אנשים שמסתכלים בקניון על חנויות של בגדים, אני רואה תבניות לעוגה, ולמרות שיש לי כל כך הרבה, לא מסוגלת לעמוד בפיתוי ורוכשת לי עוד תבנית.
רק אמא'לה ואבא'לה סבתא'לה וסבא'לה יצאה לי עוגה בגובה של מגדל אייפל!
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
לפני שיצקתי את העוגה לתבנית, ריפדתי אותה בניירות אפייה – מזל! נייר האפייה שמר על העוגה שלא תגלוש וככה יצאה לנו עוגה גבוהה ומשגעת.
לא, זה לא לחם – זו עוגת תמרים ח ל ו מ י ת!
עוגה רכה, עסיסית, חלומית
שהכנתי עם נטורינה שזהו תחליף לחמאה או מרגרינה
על בסיס צמחי והוא מעולה למתכוני פרווה.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן 63 – מתכונים לווטצא'פ
כדי להכין את העוגה המושלמת הזו
אתם צריכים את התבנית המושלמת
ובבקשה השגתי לכם דיל פנטסטי עליה
89 ש"ח כולל משלוח!

עוד המון מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מרוב התלהבות שלחתי לאחותי תמונה,
התחילה לצרוח לי בטלפון "תמדדי את הגובה אני לא מאמינה"
מה יש למדוד צחקתי, את לא רואה שהיא ענקית?
תמדדי! צעקה עלי
אז אהובות ואהובים מדדתי, 8 ס"מ גובה בתבנית הקפיצית האינגלישקייק
זו העוגה המושלמת שתכינו בסגר,
למרות שתכננו להיות היום בדיאטה(:
עוגת תמרים בחושה פרווה
![]()
![]()
עוגת תמרים בחושה פרווה
סוויט דוליIngredients
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 200 גרם נטורינה
- 450 גרם ממרח תמרים
- 2 כפות ברנדי
- 3 כוסות קמח תופח
- חצי כפית סודה לשתייה
- 1 כוס מיץ תפוזים
Instructions
- שמים בקערת מיקסר ביצים, סוכר וניל וסוכר ומקציפים לקצף בהיר ותפוח
- מוסיפים את הנטורינה מומסת ורכה וממשיכים לערבב
- מוסיפים את ממרח התמרים והברנדי ומערבבים
- נותנים למיקסר לעבוד לאט עד שכל התמרים מתערבבים בתערובת
- את הקמח מערבבים עם הסודה לשתייה
- מוסיפים את הקמח לקערת המיקסר ומקציפים במהירות איטית
- מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים לבלילה אחידה
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים את העוגה לתבנית
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות - חום נמוך וגבוה - לא טורבו - מכניסים את העוגה
- אופים כחמישים דקות, רואים את העוגה תופחת בתנור, לא נוגעים
- כשהעוגה מוכנה, בודקים עם קיסם, מוציאים מקררים
- מפזרים אבקת סוכרף חותכים חתיכה כי אי אפשר להתאפק ואומרים "וואלה, זה לא לחם זו עוגה!'
- שיהיה לנו סגר קל אמן!