שזיפים ירוקים חמוצים כבושים מכינים ממש בתקופה זו.
עונת השזיפים הירוקים היא קצרה ובימים אלה בשווקים תוכלו למצוא את הקטנים הירוקים האלה. הם נקטפים בראשית הקיץ ממש זעירים ובוסריים.
על השזיפים להיות נוקשים ומבריקים ושלא יהיו רכים בכלל, זו המעלה שלהם.
הגודל שלהם – הם ממש קטנים, כמו גולות קטנות וירוקות, אם הם יותר גדולים אז הם כבר שזיפים בוגרים.
אפשר להוסיף אותם לסלטים שונים אבל היום אנחנו נכין מהם היום חמוצים, כבושים שמוסיפים טעם לכל ארוחה.
בואו תראו באינסטגרם איך הכנתי. בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן5 – מתכונים לווטצ'אפ
שרה חברתי הכינה בעבר פלפלים ממולאים בכרוב כבוש והיא סיפרה לי שאמא שלה היתה קבוע מכינה את השזיפים הירוקים האלה והם נחשבו למעדן.
אז שאנחנו לא ננסה?
כמובן שקל מאד להכין אותם ואני נותנת לכם את פה כמויות לצינצנת של ליטר.
אם אתם רוצים לכבוש גם מלפפונים בבקשה מתכון וטיפים למלפפונים חמוצים כבושים בבית
עוד מתכונים לסלטים תמצאו כאן
מתכונים לסלטים
כף המדידה החדשה – להיט!
עפתם עליה לגמרי וזה מובן
תוכלו לראות סרטון הסבר כאן
סרטון הסבר לכף מדידה
אגב, שמעתי שלעדה הגרוזינית יש רוטב ירקרק חמוץ חריף מתוק שמכינים מהשזיפים האלה, הם מכינים את הרוטב ומוסיפים אותו למאכלי בשר ואורז.
מבשלים שזיפים במים, מסננים את המים, שומרים אותם ואת השזיפים מועכים במסננת ואת הגרעינים והקליפות זורקים.
מוסיפים המון שום, כוסברה, פלפל ירוק חריף, מלח כמובן טוחנים הכל ביחד עם העיסה של השזיפים ושמים במקרר שבוע. אחרי שבוע מוסיפים כרוטב לתבשילים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
שזיפים ירוקים חמוצים כבושים
שזיפים ירוקים חמוצים כבושים
סוויט דוליIngredients
- 1 קילו שזיפים ירוקים קטנים
- 1 ליטר מים קרים
- 1 ראש שום שלם
- 5 עלי סלרי
- 1 צרור קטן שמיר
- 1 כף מלח
- 1 כף חומץ
Instructions
- שוטפים את השזיפים ומעבירים לצנצנת של ליטר
- את ראש השום מקלפים לשיניים ושמים יחד עם השזיפים
- מוסיפים את המים, המלח והחומץ
- מכסים מעל בעלי הסלרי והשמיר וסוגרים את המכסה
- משאירים בחוץ כשבוע עד שהם מוכנים ואחרי זה מעבירים למקרר לאיחסון
