עוגת תפוחים קינמון עם קראמבל היא עוגה חלום! אני יודעת שלפעמים אני מגזימה בהשתפכויות שלי על העוגות אבל העוגה הזו באמת מושלמת!
כשהייתי קטנה, כשההורים שלי היו משכיבים אותי לישון, הם היו עוטפים אותי בשמיכה כמו סוכריה על מקל. אני זוכרת את אמא שלי רוכנת עלי ומצמידה לי את השמיכה לצידי הגוף, מהדקת את השמיכה לגוף שלי שהקור לא יכנס. מרימה לי את הרגליים, מכניסה את השמיכה מתחת לרגליים ואני לא הייתי זזה ושוכבת כמו מומיה בתוך השמיכה והחום היה ממלא אותי.
ככה בדיוק הכנתי את העוגת תפוחים שלי עטופה בתפוחים עם קינמון ומעל נטיפי בצק שמכסים את העוגה כמו שמיכה ואמא'לה ואבא'לה הטעם!
שלחתי לאחותי את העוגה והטלפון לא הפסיק לצלצל.
"שוב אני עם כפית והעוגה שלך! אי אפשר ככה! תקשיבי אני אוהבת את העוגות שלך אבל העוגה הזאת היא שיחוק רציני!"
בואו לאינסטוש שלי – תראו בדיוק איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
איך מכינים את הפלא הזה? קל!
קודם מבשלים תפוחי עץ עם חמאה, סוכר ושמנת מתוקה
שיהיה רוטב טופי כזה טעים
מכינים בצק, מניחים בתבנית
ועל הבצק מפזרים את התפוחים
את החצי השני של הבצק
מפזרים על התפוחים מלמעלה
וזוכרים איך אמא שלי היתה מהדקת לי את השמיכה?
אז גם בפינות לא לשכח שום פינה ריקה!
לפזר בצק על כל העוגה.
מוסיפים את הרוטב שנשאר
מפזרים עוד קצת סוכר וקינמון ולתנור
היפה שלנו מוכנה להיכנס לתנור
המושלמת יצאה מהתנור
תראו את היופי של העוגה
כמו כריות קטנות שיושבות להן בנחת
על התפוחים
ועל זה נאמר – שלמות
אבל ממש!

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו83 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לעוגות תפוחים כאן
מתכונים לעוגות תפוחים
לכבוד פורים מבצע מערוכים,
אחד ממתכת ועוד מערוך ליצירת קוראסונים
נפתחה קבוצת פייסבוק למכירות.
ממחר מתחילות הגרלות ומחירי אדמה!
מוזמנים באהבה רק לוחצים כאן
אמהות ואבות קונים חכם
אתם יכולים להניח גלידה או קצפת על העוגה
ואז בכלל תירשם התעלפות כללית.
עוגת תפוחים קינמון עם קראמבל
עוגת תפוחים קינמון עם קראמבל
סוויט דוליIngredients
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס קמח שקדים
שכבת התפוחים
- 5 תפוחים
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות סוכר חום
- רבע כוס שמנת מתוקה
לפיזור על הקראמבל
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית קינמון
Instructions
- בקערת מיקסר שמים חמאה רכה עם סוכר וביצה ומקציפים הכל ביחד עם וו גיטרה
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים
- מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים הכל ביחד
- הבצק רך מאד וזה בסדר
- מוציאים את הבצק מהקערה ומעבירים לקירור של שעה במקרר
- מקלפים את התפוחים וחותכים לריבועים
- במחבת שמים את הסוכר החום וממיסים
- מוסיפים את החמאה ומערבבים לעיסה אחידה
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים הכל ביחד לקבלת סירופ טופי
- מבשלים את הסירופ כחמש דקות והיא מסמיכה
- מוסיפים לבלילה את התפוחים ומערבבים הכל ביחד
- מוציאים את הבצק מהקרר ומחלקים לשני חלקים
- חלק אחד מרדדים לבצק לא דק בתבנית 24 עם שוליים
- מעבירים לבצק את התפוחים עם הסירופ, משאירים כף סירופ
- ממלאים את כל התבנית עם התפוחים
- את החצי השני של הבצק מפוררים, ומפזרים על התפוחים
- אפשר לחתוך את הבצק לקוביות ולפזר על הבצק יהיה לכם יותר קל
- אחרי שסיימתם, תערבבו כף סוכר עם כפית קינמון ותפזרו על הבצק
- וגם את שאריות הסירופ יוצקים על הבצק
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים אותה כחמישים דקות
- מוציאים, מפזרים אבקת סוכר
- אפשר להגיש חמה ואפשר להוסיף כדור גלידה - עוגה משגעת!
