ריבת תאנים עם וניל קלה להכנה היא ריבה שמוכנה בפחות משעה. נשארו לי תאנים וזו היתה הזדמנות להכין ריבה לאחותי.
בואו לאינסטוש שלי – תראו איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
שבוע שעבר, לקחתי את הנכד שלי מהגן ובדרך הוא שאל אותי אם אנחנו יכולים לנסוע לאיקאה במקום הביתה
"מה יש לך לעשות באיקאה?"
"אני צריך לעשות שיפוץ בחדר שלי"
הסתכלתי על הילד בן החמש ולא היה לי נעים לפרוץ בצחוק
"אתה צריך לעשות שיפוץ בחדר שלך??"
"כן כן אני דיברתי על זה עם אבא שלי והוא מסכים"
"אין בעיה אז תיסע עם אבא שלך כי אנחנו צריכים ללכת הביתה, אני חייבת להספיק את האור, יש לי ריבת תאנים לצלם"
"אני לא אוהבת ריבת תאנים, אבל אני יכול לעזור לך?"
"בטח!" ובלב חשבתי רק שיתן לי לעבוד כדי שאסיים מהר.
זה היה יום מעונן, גם ככה היום קצר ותכף תרד החשיכה והאור חשוב לי לצילומים, רצתי מחלון לחלון לנסות ללכוד את האור.
כשאני במטבח מתענה על סט הצילומים הגיע עם דובי.
"מוּרמוּר, אני יכול להביא את הדובי פנדה שיהיה בצילומים?"
"זה פחות מתאים אדם, תן לי חמש דקות מבטיחה להפסיק לעבוד ולשחק איתך"
"תראי מוּרמוּר, הבאתי אותו כי הוא מאד יתאים לצילום, דובים אוהבים מתוק"
עם נימוק כזה קשה להתווכח "אין בעיה תעמוד עם הדובי אצלם אתכם"
היום כבר עמד להחשיך ואני ממש לא הצלחתי למצוא זווית צילום טובה וקיטרתי
"אני ממש מתקשה היום בצילומים"
"אז אולי תמשיכי מחר?"
"אתה יודע מה, אתה צודק, אמשיך מחר"
הלכתי לחדר השני עם המצלמה ואז שמעתי
"מוּרמוּר, בואי מהר, סידרתי את הכוס והריבה נשפכה"
הכנתי לכם מדריך מדוייק
אך מכינים ריבת בבית
עוד מתכונים לריבות בבקשה
מתכונים לריבות וקונפיטורות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו71 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הריבה, למחרת, בצילומים שעברו בשלום.
מבצעי סוף שנה בסוויט דולי נמשכים עם מחירים מצחיקים
הקופסאות שיעשו לכם סדר במקרר
ריבת תאנים עם וניל קלה להכנה
ריבת תאנים עם וניל קלה להכנה
סוויט דוליIngredients
- 10 תאנים
- חצי כוס סוכר
- חצי מקל וניל או שקית סוכר וניל
- 1 כפית מיץ לימון סחוט
- חצי כוס מים
Instructions
- שוטפים את התאנים היטב וחוצים לרבעים
- שמים בסיר, מוסיפים את המים, הסוכר וניל ומיץ הלימון ומרתיחים
- לאחר שרתח מנמיכים את האש
- מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה ובודקים אם הריבה מוכנה
- איך בודקים? מעבירים כפית לצלחת קרה ומעבירים אצבע
- אם הריבה נשארת במקום סימן שהיא מוכנה
- אם היא נוזלת תנו לו עוד כמה דקות
- מעקרים צנצנת ומעבירים את הריבה לצנצנת
- ריבת תאנים נפלאה!
