עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים, בטעם של פעם, העוגיות הכי אהובת שיש. נוסטלגיה עטופה בטעם מנחם, זה הטעם של הבית, עוגיות מבית אמא, מבית סבתא, עוגיות מנחמות.
הן יפות, הן טעימות והן מרגישות כמו נחמה אמיתית.
המגולגלות האלה הן שילוב מבריק של מרקמים, טעמים ונוסטלגיה. כן, ממש ככה, זו לא סתם עוגייה, זו מכונת זמן מתוקה שמחזירה אותנו לרגעים של פעם. עוגיות של אהבה. רק מלהסתכל עליהן אפשר להתאהב.
עוגיות שיתאימו לפני הצום, אחרי הצום, בכל שעה משעות היום.
מעבר לטעם, יש כאן גם את כל העניין של חווית ההכנה. זה כיף, זה מרגיע, ויש בזה משהו מאוד מספק. לשטח את הבצק, למרוח את המילוי, לגלגל הכל יחד כמו שטיח קטן של אושר.
וכשמכניסים לתנור, אין כמו הריח הזה כדי להכניס אותנו לאווירת חג או סתם לתת לנו תחושה של בית וחמימות.
ולמה עוד כדאי? כי זה מתכון קלאסי שכל אחד אוהב. וכל כך מתאים לימים האלה, שאנחנו מחפשים להכין משהו שיזכיר לנו את בית אמא לקראת יום כיפור.
העוגיות הכי נוסטלגיות, הכי אהובות, הכי טעימות.
מכינים את הבצק בקלות, במיקסר, את המצרכים אחד אחרי השני. אחרי שהבצק מוכן שמים במקרר. תחלקו לשניים יהיה לכם יותר קל לעבוד איתו.
את תערובת התמרים מכינים במעבד מזון. אני הוספתי כף או שניים מים רותחים כדי שהתערובת תהייה רכה, אל תחששו להוסיף עוד כף עם צריך.
את הבצק חילקתי לשני חלקים שיהיה יותר קל לעבוד, אתם יכולים להכין חלק עם תמרים וחלק עם שוקולד כמובן.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
הקוצץ החשמלי האהוב עליכם
קוצץ חשמלי עם קערת נירוסטה 5 ליטר
לפרטים ורכישה
קוצץ חשמלי עם קערת נירוסטה 5 ליטר
עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים
הן נמסות בפה, מלאות טעם אתם תתאהבו בהן
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
מחפשים עוד מתכונים לעוגיות?בבקשה
מתכונים לעוגיות
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הן מושלמות ליד כוס קפה או תה, כי הן סופגות קצת מהחום והופכות לעוד יותר רכות ומפנקות.
עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים
עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים
סוויט דוליIngredients
- 2 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן
- 50 גרם שקדים טחונים
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה
- 150 גרם חמאה רכה
- שליש כוס שמן
- שלי כוס מיץ תפוזים
- 100 גרם אגוזי מלך טחונים
Instructions
- שמים בקערת מיקסר את הקמח והשקדים הטחונים, אבקת הסוכר ואבקת אפייה ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים קוביות של חמאה רכה ומערבבים
- מוסיפים את השמן עוד סיבוב במיקסר
- מוסיפים את מיץ התפוזים מערבבים הכל ביחד עד שהבצק מתגבש
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר
- בינתיים מכינים את המילוי, במעבד מזון שמים את התמרים עם החמאה והקינמון ומוסיפים כל פעם מעט מים רותחים עד שהתערובת רכה
- מוציאים מהמקרר ומחלקים לשני חלקים
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מורחים שכבת תמרים מפזרים אגוזים טחונים מעל
- מגלגלים לרולדה ארוכה, חורצים פסים ומכניסים לתנור
- לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות מכניסים ואופים כעשרים דקות, עד שהעוגיות מוכנות
- מוציאים, פורסים לפרוסות, בוזקים אבקת סוכר ונהנים מכל ביס. בתיאבון.

האם אפשר במקום חמאה נטורינה
בהחלט. חתימה טובה ושנה טובה
האם אפשר להחליף את הקמח כוסמין בקמח חיטה רגיל?
בטח באותה כמות. חג שמח.