מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
פילה מוסר עם עשבי תיבול

מתכון לפילה מוסר עם עשבי תיבול שמכינים במהירות, מתכון לזכרה של נונה פקימה

שתף
הדפסה
פילה מוסר עם עשבי תיבול
מה צריך

6 פילטים של מוסר
רבע כוס שמן
8 שיני שום כתושות
כוס בזיליקום קצוץ
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מה צריך

6 פילטים של מוסר
רבע כוס שמן
8 שיני שום כתושות
כוס בזיליקום קצוץ
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

פילה מוסר עם עשבי תיבול

פילה מוסר עם עשבי תיבול הכנתי במסגרת שיתוף פעולה בין "סלונה" ודגי "תנובה"
ותוכלו לראות בסרטון איך מכינים בדיוק פילה מוסר עם עשבי תיבול.
היתרון הנהדר שמכינים את הדג במהירות והוא טעים אש.

בסרטון סיפרתי שכשהייתי ממש קטנה, אבא שלי היה מגיע מהשוק התורכי בימי שישי, עם שקית מלאה דגים.
נונה פקימה, אמא שלו, דיברה איתנו רק בלדינו.
מעל חמישים שנה גרה בישראל אבל נונה פקימה דיברה רק לדינו-ספניולית.
“איזה דגים הבאת?” שאלה אותו כששב מהשוק,
“הבאתי דגי מוסר" ענה לה.
ככה גדלתי ואני בטוחה כל השנים ש”דג מוסר” זה השם של הדג בלדינו,
זה גם התנגן לי נפלא באוזן, כי נונה היתה מבטאת את זה “דג מוסה”.
דמיינו לכם את ההלם שלי היה כשבגרתי שגיליתי שזה לא כך.

לזכרה ולחייה של נונה פקימה, אני מכינה היום פילה מוסר עם עשבי תיבול.
הטריק הוא להשתמש בנייר כסף שמקצר את זמן הבישול וגורם לדג להיות עסיסי וטעים.
פילה מוסר בתנור היא מנה עם טעמים של מסעדת גורמה בהכנה ביתית מהירה. ואם בא לכם, תוסיפו פירה נחמד בצד.
וקטנה לסיום, תעשו טובה, ביום שישי תרימו טלפון לסבתא שלכם, אתם והיא תהיו מאושרים לנצח.

אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו21 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים

פילה מוסר עם עשבי תיבול

אם אתם מחפשים מתכון אחר לדגים בבקשה
דג סלמון בתנור, חמישה מצרכים כולל הדג

ואם אתם לא יודעים מה לבחור בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים

בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
אופים ומבשלים עם סוויט דוּל
י

פילה מוסר עם עשבי תיבול

פילה מוסר עם עשבי תיבול


מה צריך לפילה מוסר עם עשבי תיבול?

6 פילטים של מוסר
רבע כוס שמן
8 שיני שום כתושות
כוס בזיליקום קצוץ
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

איך מכינים הפילה מוסר עם עשבי תיבול?

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
בקערית שמים את השמן, השום, הפטרוזיליה והבזיליקום ומערבבים הכל ביחד.
פורסים נייר אלומיניום על תבנית אפיה.
מניחים את הדגים על הנייר כשהעור כלפי מטה.
מפזרים מעל מלח ופלפל.
מורחים את הדגים עם העיסה של השמן והעלים הירוקים.
סוגרים את נייר האלומיניום.
אופים עשר דקות בתנור בחום של 200 מעלות.
אחרי עשר דקות פותחים את נייר האלומיניום ואופים עוד חמש דקות.
מגישים לצד פירה – מנה חלומית!
ואל תשכחו להתקשר לנונה או לסבתא!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?