ז'אבן ממתק מושלם למימונה

ז'אבן ממתק מושלם למימונה, מתכון וסרטון איך מכינים את הז'אבן

ז'אבן ממתק מושלם למימונה
Print Friendly, PDF & Email

ז'אבן ממתק מושלם למימונה הכינה מעיין  לכבוד המימונה שתערך בביתה.
מעיין הדגימה ואני הכנתי לכם סרטון איך מכינים בדיוק את הז'אבן.

הכל התחיל כשמעיין סיפרה לי כדרך אגב, בזמן שהתארחנו אצל חמותה, שהיא עומדת להכין ז'אבן למימונה.
אלוהים! אם יש משהו שמפיל אותי מהרגליים זה הז'אבן. הממתק הלבן המושלם הזה.
כבר שנים שאני רוצה להכין ועוד לא היתה לי הזדמנות.

כשמעיין סיפרה שהיא הולכת להכין את הז'אבן היה לי ברור,
שהיא עוד לא יודעת, אבל היא הולכת להדגים בדיוק איך מכינים.
מעיין הנהדרת שיתפה איתי פעולה ולמרות שהנסיכה הקטנה שלה רצתה על הידיים,
היא הסבירה במדוייק, הדגימה והכינה את הז'אבן המושלם.
תודה רבה מעיין!

ראשית, מכינים סירופ ממים, סוכר, סוכר וניל ולימון שמבשלים לאט.
מבשלים את סירופ הסוכר על האש עד שנעשה סמיך ומקררים.
שלב שני, מקציפים חלבונים ולאחר שהקצף תפח
מוסיפים לאט-לאט-לאט
את סירופ הסוכר לקצף החלבונים.
לאט אמרתי. ככה הקצף תופח, צובר נפח והופך למבריק.
תראו בתמונה איך הז'אבן בטון, לא זז מהקערה גם כשהופכים את הקערה.
ז'אבן ממתק מושלם למימונה

בסיום מעבירים לכלי הגשה על הדרך עושים קלו-לו-לו
ומקשטים בשקדים שזה נגד עין הרע כדברי מעיין(:

ז'אבן ממתק מושלם למימונה

או סתם מזלפים בצורות יפות
ז'אבן ממתק מושלם למימונה

תראו איזה יופי!
ז'אבן ממתק מושלם למימונה

והנה שולחן המימונה במלוא תפארתו אצל מעיין בקרמן
ז'אבן ממתק מושלם למימונהפשוט מהמם!
ז'אבן ממתק מושלם למימונה

בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּל
י

עוד מתכונים למימונה תמצאו כאן

עוגיות דבלה – העוגיות של חנה בטיט

עוגיות המלכה. עוגיות תוניסאיות מסורתיות.
כשנוגסים הבצק הדק מתפורר בפה, טיפות הדבש מטפטפות ואתם מרגישים שהגעתם לגן עדן!


עוגיות דבלה

עלי סיגר במילוי בוטנים – העוגיות של חנה בטיט

בוטנים טחונים ומתוקים עטופים בבצק דק טבולים בסירופ מתוק. חלום!

 

עלי סיגר במילוי בוטנים

עוגיות בוטנים לפסח נהדרות
עוגיות בוטנים לפסח מארבעה מצרכים בלבד

עוגיות בוטנים לפסח נהדרות

חייבת להודות לבנות היפות ששלחו לי תמונות של הז'אבן שהכינו
ז'אבן ממתק מושלם למימונה


 

מה צריך בשביל ז'אבן ממתק מושלם למימונה?

2 חלבונים
חצי קילו סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי מים
חצי לימון סחוט
לקישוט – שקדים שלמים או קישוטי זהב

איך מכינים ז'אבן ממתק מושלם למימונה?

שמים את המים,הסוכר וסוכר הוניל בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
לאחר שהסוכר נמס, מנמיכים את האש, מערבבים מדי פעם ומבשלים עוד כרבע שעה,
עד קבלת נוזל סמיך.
להוריד מהאש ולקרר את הנוזל.
לשים את החלבונים בקערה ולהקציף לקצף לבן ותפוח,
לאט לאט להוסיף את נוזל המים והסוכר, לאט לאט.
להוסיף כף אחרי כף במהירות איטית ובינתיים המיקסר לא מפסיק לעבוד
על מהירות בינונית.
אחרי שסיימנו עם הנוזל, נותנים למיקסר לעבוד עוד כעשר דקות לפחות,
עד שהתערובת מבריקה וסמיכה מאד.
בזמן שהמיקסר עובד תראו את הצבע משתנה ללבן מבהיק.
מעבירים לקערת הגשה יפה ומקשטים בשקדים או בקישוטי זהב.
חג שמח!



באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!



תגובות

עוד מתכונים טעימים