עוגת שושני שמרים ושוקולד

מלכת השושנים של עוגות השמרים, שושני שמרים ושוקולד הורסים!

שתף
הדפסה
עוגת שושני שמרים ושוקולד
מה צריך

500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 גרם שמרים רטובים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

לציפוי
ממרח שוקולד

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

מה צריך

500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 גרם שמרים רטובים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

לציפוי
ממרח שוקולד

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

עוגת שושני שמרים ושוקולד

עוגת שושני שמרים ושוקולד, מלכת השושנים.
עוגת שושני שמרים ושוקולד הכנתי אחרי שאפיתי חלת מפתח,
ונשאר לי בצק.
מלכה או לא מלכה?!
מלכת השושנים האמיתית של עוגות השמרים.
שבלולי שמרים עם שוקולד הכי טעימים שיש!

זה היה די ספונטני הכנת העוגה,
ותוכלו לראות בסרטון הקצר שהכנתי
איך מכינים את מלכת השושנים.

 

נכון שמלכת השושנים שלי נהדרת?!

עוגת שושני שמרים ושוקולד

איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים?
שלב אחרי שלב עם סרטון הסבר
רק לחצו כאן – איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים?

והנה הסרטון לפניכם

ועכשיו אחרי שאתם יודעים להכין בצק שמרים
בואו תכינו את מלכת השושנים.
בזמן האפייה הבית מתמלא ריחות למות,
כשהיא יוצאת מהתנור מורחים עליה זיגוג סוכר
וזהו. מוכנה לחיסול ממוקד.

עוגת שושני שמרים ושוקולד

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

עוגת שושני שמרים ושוקולד

עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים


מה צריך בשביל עוגת שושני שמרים ושוקולד?

לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 גרם שמרים רטובים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

לציפוי
ממרח שוקולד

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

איך מכינים עוגת שושני שמרים ושוקולד?

בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה.
מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!

אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר,
יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד.
אחרי שהבצק רך ונעים, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד
ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי.
אני שמה במיקרו -לא מפעילה כמובן- שוכחת ממנו חוזרת מוצאת הפתעה.
כך נראה הבצק אחרי ההתפחה

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים מהם נכין שלוש עוגות.
כל כדור בצק חלקו ל-6-7 כדורים קטנים..
לוקחים גוש בצק ומרדדים דק דק,
מורחים שוקולד ומגלגלים לרולדה קטנה
חוצים את הרולדה באמצע ומגלגלים סביב עצמה.
שמים בתבנית אפייה אחד ליד השני.

מכיוון שיש לכם שלוש תבניות, תוכלו להכין חלק עם שוקולד,
חלק עם קינמון אגוזים וסוכר, מה שאתם אוהבים.

מעבירים את העוגה לתבנית אפיה ומורחים בביצה טרופה.
נותנים לבצק לתפוח כחצי שעה נוספת.
מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כעשרים דקות עד חצי שעה עד שהבצק משחים.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים את הזיגוג על העוגה.
וטורפים!!
שבת שלום אהובות ואהובים!

עוד מתכונים לעוגות שמרים תמצאו כאן – מתכונים לעוגות שמרים

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים