פשטידת תפוחי אדמה במחבת הכנתי לסבא יוסי.
יוסי, אבא של בעלי נולד בפולין וכמו שהוא מספר "עד גיל חמש גדלתי בצ'רנוביץ (אוקראינה של היום) ובגיל 12 עליתי לארץ". ככה מחק האיש שנים מחייו כדי לא לזכור את התופת שעבר בעודו ילד.
כשהבן שלי היה בן 13 עצרו השניים במחסום מול מסילת רכבת וחיכו שהמחסום ירד. בעודם ממתינים לרכבת שתעבור אמרה יוסי: "אתה יודע, כשאני הייתי ילד, הייתי ישן על מסילת רכבת באמצע, בתווך, לאורך המסילה, כדי שהגרמנים לא יתפסו אותנו, הם לא חשבו שמישהו ישן מתחת לרכבת שעוברת"
ניצחון החיים – שלוש דורות
מצד שמאל סבא יוסי, באמצע הבן שלו שלומי ואסף הנכד
וככה בפעם הראשונה פתח האיש צוהר אל מה שקרה. הוא לא מדבר הרבה על התקופה ההיא, אבל כן, בתור ילד היה מתגנב אל מחוץ לגטו, להביא למשפחה תפוחי אדמה שיהיה להם מה לאכול.
בעודו ילד, עשו להם ולכל היהודים טרנספר, העבירו אותם יחד עם כל היהודים לגטו לטרנסניסטריה. כדי שישרוד, אחותו הכניסה אותו לבית יתומים בתקווה ששם יקבל אוכל. אמו ואחיו הובלו מהגטו בצעדת המוות, בדרך אמא שלו קפאה למוות ונפטרה.
לימים, שלושת האחים שרדו וחזרו לקחת את אח שלהם יוסי מבית היתומים.
עד היום יוסי זוכר את הימים, שבבית היתומים העמיסו מדי יום את גופות הנפטרים.
גם הדרך לארץ לא היתה קלה וכשעלו לארץ באונייה, הבריטים תפסו אותם והעבירו אותם לקפריסין לגלות. יותר מאוחר עלה לארץ בעליית הנוער לקיבוץ מעברות.
לימים נישא לגלילה והם הורי בעלי. יוסי וגלילה הורים לארבעה ילדים, לנכדים ונינים. על מנת שלא נשכח את הזוועה אנו מקדשים את יום השואה.
כמחווה לתקופה ההיא, הכנתי פשטידת תפוחי אדמה במחבת, לזכרון האוכל שהיה המאכל שיוסי אכל בזמנים ההם.
סיפור מדהים ואמיתי סיפרתי על ההורים של בעלי, סיפור אמיתי שעולה על כל דימיון
ותוכלו לקרא אותו כאן – מתכון למעמולים של סבתא גלילה
עוד מתכונים לתפוחי אדמה תמצאו כאן
מתכונים לתפוחי אדמה
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו88 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
פשטידת תפוחי האדמה קלה להכנה.
אני הכנתי עם תפוחי אדמה ובצל בלבד,
אפשר להוסיף פטרוזיליה או כל ירק אחר שאתם אוהבים.

פשטידת תפוחי אדמה במחבת
פשטידת תפוחי אדמה במחבת
סוויט דוליIngredients
- 3 תפוחי אדמה
- 1 בצל
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמן
Instructions
- מגרדים על פומפיה או במעבד מזון את תפוחי האדמה והבצל ביחד
- אחרי גירוד תפוחי האדמה והבצל סוחטים אותם לרוקן את הנוזלים
- מערבבים את תערובת תפוחי האדמה והבצלעם מלח, פלפל שחור וביצים.
- יוצקים שמן למחבת, כשהשמן חם מעבירים את הבלילה למחבת
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה מספר דקות
- בודקים אם תחתית הפשטידה נאפתה שמים צלחת והופכים את הפשטידה
- ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהפשטידה מוכנה. בתיאבון.
תודה על המתכון. אצלנו בבית קראו לפשטידה הזו "בולבניק" (מהמילה "בולבוסים" – תפוחי אדמה. סבתא שלי היתה מכינה אותה לכל ארוחת שישי, כשהמשפחה היתה מתכנסת. אחד ממאכלי הילדות האהובים עלי עד היום. אגב, היא היתה מוסיפה גם מעט קמח לתערובת.
איך אני שמחה לשמוע שאני מזכירה לאנשים מאכלים מהבית. תודה!