מתכון לבשר מפורק שמכינים בבית, הוא הבשר הכי טעים שתכינו. הנכדה שלי בת העשר משתגעת עליו, כשאני מכינה היא מבקשת מאבא שלה שיפורר לה את הבשר.
אפשר לאכול עם לחמניה או עם תוספת אורז – הכל טעים.
אז מה זה בעצם בשר מפורק? לבשר המפורק השתמשתי בבשר צלי כתף מס' 5 שהוא בשר שמיועד לבישול ארוך. בישול ארוך לא אומר תהליך ארוך, אתם תכינו את הסיר, אחרי שהוא יהיה מוכן, מכסים ושלוש שעות על האש הוא יתבשל לאט לאט.
כשהוא מוכן הוא פשוט חלום.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך הכנתי את הבשר
הטריק המרכזי להכנת הבשר הוא להתחיל עם טיגון הבשר היטב
תטגנו בצל וכשהבצל מעט שחום תוסיפו את קוביות הבשר
תטגנו את הבשר היטב דקות ארוכות עד לקבלת גוון שחום של הבשר
אחרי שהקוביות שינו את צבען היטב מצד אחד
הופכים את הקוביות לצד השני ומטגנים היטב מהצד השני
את הקוביות בשר עד שהן שחומות לגמרי
זה מה שישמור על הבשר בתוכו שישאר רך
בשלב הבא פשוט תוסיפו את כל התבלינים את המים
ובסגנון "שגר ושכח" מכסים את הסיר ומבשלים את התבשיל שלנו
כשלוש שעות על אש נמוכה עד שהבשר נהייה רך.
כשהבשר רך, מעבירים אותו לצלחת נוספת
ועם שני מזלגות פשוט מפוררים את הבשר.
לטבול לחם ברוטב זה חלום!
כל כך טעים – אתם חייבים לנסות.
אפשר להגיש עם לחמניה, אפשר עם אורז לבן
אתם תהנו מאד
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו84 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הכי טעים שיש!
אני בטוחה שאתם תהנו מאד מהמנה
מתכון לבשר מפורק שמכינים בבית
מתכון לבשר מפורק שמכינים בבית
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם בשר צלי מספר 5
- 1 בצל
- 5 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף רוטב סויה
- 5 שיני שום
- 3 כוסות מים
Instructions
- יוצקים שמן למחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל
- מטגנים עד קבלת שחום בהיר
- שמים את קוביות הבשר על הבצל ומטגנים היטב דקות ארוכות
- כשהבשר משנה צבעו למטה הופכים כל קוביה ומטגנים היטב על הבצל
- ממשיכים לטגן את הקוביות בשר עם הבצל כמה דקות
- מוסיפים את התבלינים על הבשר
- פפריקה, מלח, פלפל, פרוסות שיני שום
- יוצקים מים על הבשר והתבלינים, מערבבים מעט את הסיר
- מביאים את הסיר לרתיחה, כשהתבשיל רותח מנמיכים את האש
- מנמיכים לאש חלשה, מכסים את הסיר ומבשלים כשלוש שעות לאט לאט עד שהבשר מוכן
- מדי פעם בודקים שהמים לא נגמרו
- כשהבשר רך, מפוררים את הבשר עם שני מזלגות ומגישים לשולחן
- אפשר לשים על לחמניה, אפשר עם אורז, הכל טעים! בתאבון