מתכון לשקשוקה עם חובזה תהייה ארוחת הערב שלכם ו-ואי ואי כמה שאתם תהנו!
בואו נתחיל בוידוי, אני בחורה עירונית שבילדותה לימדו אותה לזהות כלנית ורקפת, חוץ מזה אני די בורה בענייני צמחים וטבע. למזלי התחתנתי עם איש שכל עלה בטבע הוא מזהה ויודע את שמו.
השבוע הלכנו לקניות ובאמצע המרחב העירוני, בין כל החנויות, עמדה נקודת בטון מלאה בירוק.
"תראי כמה חובזה יש פה"
"איפה??"
"פה. את לא מזהה חובזה?"
טעים באינסטגרם שלי. בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
עכשיו בואו, זוכרים שאמרתי לכם שאני וצמחים זה צפון ודרום? בסדר, כשהיינו קטנים היינו אוכלים את הפרחים באמצע
אבל הלו! איך אני אמורה לזכור דברים כאלה?!
עצרתי וניגשתי לגוש הבטון המלא ירק וכמובן צילמתי לכם שתדעו על מה אני מדברת, למרות שבטוח אתם טובים ממני בזה.
נזכרתי בחברתי המושבניקית שסיפרה לי שגם נתקלה השבוע בחובזה וזהו. התיישבתי על הבטון והתחלתי לאסוף עלים.
צאו לכל שדה או גינה ליד הבית ותחפשו את החוביזה. הטעם של החוביזה מזכיר תרד ואפשר לאכול את כל חלקי הצמח.
בנוסף, לחוביזה המון יתרונות בריאותיות, היא מכילה המון סיבים החוביזה מכילה הרבה מאד סיבים, אך מעט מאד קלוריות. לכו תעשו גוגל תראו כמה היא בריאה.
טחנתי לכם מספיק. היידה, לכו תקטפו ובואו תכינו לכם שקשוקה אש לארוחת ערב!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן51– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים לארוחת ערב? בבקשה
מתכונים לארוחת ערב
אני הכנתי את השקשוקה רק עם ירק
בקלות תוכלו להוסיף גבינה מלוחה או בולגרית לשקשוקה.
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
המנדולינה ששרפה את הרשת
עכשיו במבצע עד אליכם!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
סלט ליד, פרוסת לחם
ויש לכם ארוחת ערב נ ה ד ר ת!
מתכון לשקשוקה עם חובזה
מתכון לשקשוקה עם חובזה
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות חוביזה קצוצה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל
- 3 כפות שמן
- 3 ביצים
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
Instructions
- שוטפים את עלי החוביזה היטב, היטב היטב וקוצצים דק
- קוצצים את עלי הפטרוזיליה דק
- יוצקים שמן למחבת, קוצצים בצל ומטגנים אותו קלות
- מעבירים את עלי החוביזה והפטרוזיליה למחבת ומערבבים הכל ביחד
- מאדים את התערובת עם הבצל על המחבת מספר דקות
- מערבבים ביצה אחת לחביתה ויוצקים ביצי בצורת עין השקשוקה ועוד אחת הטרופה כדי שהשקשוקה תהייה עשירה
- מפזרים מלח ופלפל שחור על השקשוקה
- מכסים עם מכסה ומבלשים מספר דקות עד שהביצים עשויות
- מורידים מהאש, סלט ליד ויש לכם ארוחת ערב מושלמת!
