לחמעג'ון מאפה עם בשר, מאפה של בצק נהדר עם שכבת בשר וצנוברים שמכינים ממש בקלות. לחמעג'ון הוא מאפה מהמטבח הלבנוני, של שכבת בצק פתוחה, כמו פיצה, עליה מניחים בשר טחון. מאפה בגירסאות שונות שכל אחד יכול להכין לפי טעמו. אני הלכתי על הגירסה הקלה להכנה עם בצק מוכן.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
את הלחמעג'ון שלי הכנתי עם הבצק פיצה קראסט של שימרית, שבזכותו הכנתי את המאפה בעשרים דקות.
בצק שתמיד נמצא במקרר ומשמש לי כאופציה מושלמת לתוספת או לארוחה.
כדי שהלחמעג'ון שלנו יהיה מושלם כמובן שחייבים להכין מראש בשר טחון מטוגן, שאני מכינה מראש.
כשאני קונה בשר טחון, אני מטגנת בצל, משחימה אותו ומטגנת את הבשר. מוסיפה תבלינים כמו מלח, פלפל שחור, שום ומבשלת. כשהבשר מתקרר, מחלקת לקופסאות ומקפיאה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, פותחים את העטיפה, מקמחים משטח
ומתחילים לעבוד. קל מאד לעבוד עם הבצק.
עם הידיים תמתחו את הבצק לכל הצדדים, הוא נמתח נהדר.
יש שני עיגולי בצק בקופסה מה שנותן לנו כמות שתספיק ל-5 אנשים.
יכולים גם להתחיל לרדד עם מארוך ואחרי זה למתוח עם הידיים, זה בסדר גמור.
אחרי שהבצק מתוח, שימנתי אותו מעט בשמן
ועליו הנחתי את הבשר שכמובן הכנתי מראש עם צנוברים.
תלחצו את הבשר לתוך הבצק ולתנור.
עשרים דקות והארוחה שלכם מוכנה.

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו41 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הבצק פשוט נפלא לאחר האפייה. חותכים משולשים או רבעים
מגישים לשולחן חם וכולם מסתערים על הלחמעג'ון המאפה הנהדר שלנו.
תוסיפו טחינה, תוסיפו סלט ליד וארוחת הערב שלכם מוכנה.


בואו תתחילו להכין שייקים נהדרים לקיץ
מחפשים עוד מתכונים לארוחת ערב? בבקשה
מתכונים לארוחת ערב
לחמעג'ון מאפה עם בשר

לחמעג'ון מאפה עם בשר
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה פיצה קראסט שימרית
- 250 גרם בשר טחון
- 1 בצל
- 5 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס צנוברים
Instructions
- ראשית מכינים את הבשר
- יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
- מוסיפים את הבשר ועם מזלג כל הזמן מפוררים ומבשלים את הבשר
- מוסיפים את המלח, הפלפל השום הכתוש והפטרוזיליה מערבבים
- ומפוררים כל הזמן ומבשלים עד שהבשר מוכן
- מוסיפים את הצנוברים ומערבבים הכל ביחד
- כשהבשר מוכן, מקררים את הבשר.
- מוציאים את הבצק שלנו מהקרר, מקמחים משטח עבודה ועם הידיים פותחים כדור בצק ראשון
- פותחים לעיגול גדול, מותחים את הבצק כל הזמן
- כשיש לנו עיגול, מורחים במעט שמן זית ומניחים את הבשר על הבצק
- מהדקים בקלות את הבשר לתוך הבצק
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הלחמעג'ון שלנו ואופים כעשרים דקות עד שהבצק משחים
- מוציאים ומגישים חם! בתיאבון.